iPhone je zodpovedný za takmer všetky zisky v odvetví smartfónov

Strategy Analytics priniesli analýzu globálnej ziskovosti smartfónov v priebehu štvrtého kvartálu 2014. Nie je veľkým prekvapením, že najväčšie zisky zaznamenal Apple, no je zarážajúce, že iPhone predstavuje až takmer 90 % ziskov v odvetví smartfónov. Presnejšie, 88,7 % ziskov na trhu smartfónov v štvrtom kvartáli 2014 priniesol iPhone. Podiel Androidu na ziskoch na tomto trhu je len 11,3 % a ostatní hráči ako Microsoft či BlackBerry mali nulový podiel na ziskoch. Medziročne vzrástli globálne zisky na trhu smartfónov o 31 % zo 16,2 miliardy USD (4. kvartál 2013) na 21,2 miliardy USD (4. kvartál 2014). Pre porovnanie, pred rokom mal Apple 70,5 % a Android až 29,5 %. 11,3 % sú preto pre Android rekordne nízke zisky.

komentár
  1. V prípade iOS budú ešte vyššie a v prípade Androidu budú ešte nižšie. Ľuďom to už začína pomaly dochádzať, že sa lacné Androidy kupovať nepoplatí, načo, strata času a peňazí. Radšej kvalitný iPhone.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.