Nová beta iOS 9 prináša aplikáciu News, priečinok na screenshoty a ďalšie zmeny

Apple vypustil najnovšie beta verzia svojich operačných systémov pre Mac, iPhone, iPad aj Watch. iOS 9 dostáva niekoľko zaujímavých vylepšení, poďme sa na ne pozrieť bližšie.

Aplikácia News

Nová aplikácia, ktorá v septembri pribudne na homecreene bola predstavená v dlhom deme už na WWDC, no jej funkčná verzia sa objavila až v tretej beta verzii. Služba najviac pripomína čítačky správ ako napríklad Flipboard a podobne ako on, aj News zbiera články z populárnych stránok a online magazínov a ponúka ich v peknom zobrazení pripomínajúcom časopis. Okrem známych publikácií vrátane The New York Times, Atlantic a CNN si môžete vybrať z dlhého zoznamu stránok zoradených podľa kategórií a taktiež pridať akýkoľvek RSS feed. News bude tiež ponúkať ručne vyberaný obsah ušitý na mieru podľa vašich záujmov, podobne ako to robí Apple Music. Aplikácia je bohužiaľ v súčasnosti dostupná len pre americký trh – na jej sprístupnenie je nutné zmeniť región vášho telefónu.

applenewsapp

Nové priečinky pri fotkách

Do galérie pribudli dva nové inteligentné priečinky určené na screenshoty a selfie. Tie sa budú zapĺňať automaticky – vždy keď urobíte screenshot obrazovky, alebo sa odfotíte prednou kamerou.

photos-screenshot-selfie-albums

Viac aplikácií v priečinkoch na iPade

Priečinky na aplikácie na iPade sa konečne dočkali vítanej zmeny. Po novom sa budú zobrazovať v mriežke 4×4, narozdiel od 3×3, ktorý prišiel s iOS 7. Takto sa na jednu plochu priečinka zmestí až 16 aplikácií. Popri novom multitaskingu a vylepšení klávesnice ide o ďalšiu užitočnú optimalizáciu systému pre tablety, ktorý pripravuje pôdu pre potenciálny väčší iPad.

ipad_4_4

Apple Music a nastavenie kvality streamovania

Aj beta testeri už môžu vďaka aktualizovanému prehrávaču vyskúšať novú hudobnú službu od Applu. Pribudla taktiež možnosť streamovania hudby vo vysokej kvalite (256kbps) aj keď ste mimo dosahu Wi-Fi. Táto možnosť zatiaľ v iOS 8 chýba.

stream_hq_cellular

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.