iFixit rozobral novú Magic Mouse, Keyboard a Trackpad

Stránka iFixit sa znovu pozrela do útrob najnovších zariadení od Applu, tentokrát príslušenstva Magic Mouse 2, Magic Keyboard a Magic Trackpad 2. Ak chcete vedieť, ako nové príslušenstvo funguje v praxi, si pozrieť môžete hneď niekoľko krátkych videorecenzií.

Myš Magic Mouse 2 na prvý pohľad vyzerá rovnako ako jej predchodca, no vo vnútri nájdeme teraz namiesto sady tužkových batérií len jednu nabíjateľnú. Tá má kapacitu 1986 mAh, čo je presne o 9 % viac ako batéria v iPhone 6s. Lightning port, ktorý slúži na jej nabíjanie je s ňou zospájkovaný prostredníctvom kábla, to znamená, že pri poruche bude nutné vymeniť oba. Vďaka tomu a veľkému množstvu lepidla, ktoré všetko drží pokope, dostáva myš len 2/10 bodov na škále opraviteľnosti.

magic-mouse2-teardown2

Magic Trackpad 2 je na tom o čosi lepšie, dostáva totiž skóre 3/10. Medená súčiastka na fotke nižšie je vibračný motorček umožňujúci hmatovú odozvu pre Force Touch gestá. Trackpad tiež obsahuje 2024 mAh nabíjateľnú batériu a jeho oprava je rovnako zložitá ako u predchodcu.

magic-trackpad2-teardown

Magic Keyboard dostala identický počet bodov – 3 z 10tich. Vďaka množstvu lepidla a absencii návodu nie je totiž jej oprava práve najľahšia. Rozobratie potvrdzuje tvrdenia Applu a v novej klávesnici stále nájdeme klasický nožnicový mechanizmus kláves, na rozdiel od motýlikového mechanizmu v novom MacBooku. Batéria v Magic Keyboard dosahuje len polovicu kapacity tej z iPhonu 6s.

magic-keyboard-teardown

Celú galériu rozobratých zariadení, vrátane pohľadu na vnútornosti nového 21,5-palcového iMacu, môžete nájsť na stránkach iFixit.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.