Google Calendar – inteligentný kalendár už aj na iPhone

Majitelia smartfónov s Androidom majú Google Calendar k dispozícii už niekoľko mesiacov, no teraz si ho môžu vyskúšať už aj majitelia iPhonov. Google Calendar je zaujímavý tým, že využíva množstvo informácií, ktoré o vás má Google vďaka Gmailu, na zjednodušenie práce s kalendárom. V praxi to znamená, že Google Calendar dokáže z vašich e-mailov vyčítať udalosti, ich názvy či miesta, kde sa odohrávajú, mená ľudí a podobne, a následne vám ich navrhnúť pri tvorbe nových udalostí v kalendári. Zobrazenie Schedule View navyše obsahuje aj fotografie a mapu blížiacich sa udalostí z kalendára. Podporuje aj všetky kalendáre, ktoré už máte v zabudovanej aplikácii iPhonu.

Google Calendar pre iPhone si môžete zadarmo stiahnuť z App Store.

komentáre
  1. Mam ucet na google, pouzivam gmail a v apple kalendari na osx a ios mi tieto udalosti zobrazuje tiez. Pretoze mam apple kalendar synchronizovany s google kalendarom.
    Jedinu nevyhodu to ma, ze v icloude v kalendari nevidim tieto udalosti. Tam to synchro nejde.

    V praxi to vyzera tak, ze realne pouzivam na apple zariadeniach vsetko od apple (poznamky, pripomienky, kalendar, …). V praci na windowse vsetko cez icloud. Len kalendar pouzivam od google. Ten v icloude ignorujem :) a vsetko mi pekne do kalendara v apple zariadeniach hadze automaticky (booknute letenky, hotely a pod.).

    0
    0
  2. No ak to ma tak hrozne GUI ako vsetky ostatne sluzby/aplikacie google, tak dakujem pekne. Google sluzby pouzivam len ako back-end, ku ktoremu pristupuju aplikacie s pouzitelnym GUI (Apple Mail, iCal, atd.).

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.