Film Steve Jobs prepadol s tržbami

Dramatické spracovanie životného príbehu spoluzakladateľa Apple, Steva Jobsa, kde v hlavnej úlohe hrá Micheal Fassbender, zarobil od svojho predstavenia len 7,3 milióna dolárov. V porovnaní s nákladmi, ktoré dosahujú až 30 miliónov dolárov je film v strate.

Po prvom víkende, ktorý bol rekordný v rebríčku porovnávajúcom “zárobok na plátno” si mnohí sľubovali od tohto filmu úžasné zisky. Odhady hovorili až o zárobku 19 miliónov dolárov po prvom víkende projekcie vo viac ako 2 000 kinách.

Podobne sklamal aj predošlý film o Stevovi Jobsovi nazvaný Jobs, ktorý za otvárací víkend zarobil len 6,7 milióna dolárov.

Mnohí členovia vedenia Apple sa na margo nového filmu vyjadrili veľmi negatívne. Kritizujú najmä nezvládnuté zobrazenie charakteru Steva Jobsa ako osobnosti, ktorá mala výrazný vplyv na vývoj technológii.

Brent Lang, filmový reportér, sa vyjadril, že ešte je ťažké urobiť závery a odhradnúť finálny zisk. Snímka by musela mať tržby 120 miliónov dolárov, aby bola považovaná za rentabilnú.

Zatiaľ zarobila necelých 10 miliónov, čo naznačuje nie úplne priaznivý vývoj aj vzhľadom na to, že málo známe herecké obsadenie zrejme nebude lákať masy divákov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.