Facebook od decembra mení prístup k menám

Po veľkej kritike, Fcebook zmení prístup ku jeho politike “skutočných mien” od decembra. Facebook umožní zmeniť svoje FB meno, aby lepšie korešpondovalo s identitou, pokiaľ na to budete mať dostatočne dobrý dôvod.

Koncom minulého týždňa informoval BuzzFeed, že Facebook začne robiť zmeny vo svojom prístupe k politike “skutočného mena”. Znamená to toľko, že užívatelia Facebook budú môcť použiť aj iné ako ich oficiálne meno.

Za druhé, užívatelia, ktorý označia nejaký profil ako fake, budú musieť svoje tvrdenie odôvodniť. Tieto zmeny budú zavedené v decembri ako odpoveď na kritiku hnutí za občianske práva.

Od začiatku Facebooku sa ľudia z LGBT komunity skrývali za iné mená a tým ukrývali svoju pravú identitu. Podľa občiansko-právnych združení ako Electronic Frontier Foundation, Human Rights Watch a ACLU, Facebook často vymazával profily týchto ľudí, lebo ich považoval za falošné.

V súčasnosti, ak bol váš profil označený za fake, museli ste jeho pravosť vydokladovať rôznymi potvrdeniami, dokumentami, bankovými výpismi, čo je pre mnohých skoro nemožné.

Prečo na tom záleží? Aj napriek malým zmenám, Facebook opätovne potvrdil, že sa v dohľadnej dobe zásadná zmena v aplikovaní politiky “skutočných mien” neudeje. “Keď sú ľudia nútení používať ich pravé mená, správajú sa zodpovednejšie a je ťažšie skrývať sa za anonymné účty, aby urážali, šikanovali alebo spamovali druhých.” Povedal Shultz z firmy Facebook.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť