Facebook Messenger: nová funkcia zautomatizuje odosielanie fotiek priateľom

Facebook do svojej aplikácie Messenger plánuje pridať novú funkciu, ktorá by mala uľahčiť odosielania fotiek vašim priateľom. Photo Magic na pozadí skenuje zbierku fotografií vo vašom telefóne a keď rozpozná tvár jedného z Facebookových priateľov, automaticky vám ponúkne možnosť odoslať mu ju.

Po zapnutí Messenger na skúšku vyberie jednu z nedávnych fotiek vašich priateľov a ponúkne vám ju na odoslanie. Následne funkcia beží na pozadí a do niekoľkých sekúnd od zhotovenia snímky by vám o nej mala prísť notifikácia, z ktorej je možné (aspoň v prípade Androidu) fotku ihneď odoslať.

facebook-photo-magic2-1

Nejde však len o ďalší spôsob, ako sa Facebook chce dostať k vašim osobným údajom? Produktový manažéri spoločnosti tvrdia, že celá funkcia bola vytvorená s dôrazom na súkromie a v nastaveniach si tak môžete vypnúť ako rozpoznávanie tvári, tak aj samotné notifikácie.

Photo Magic je zatiaľ dostupné len pre vybraných austrálskych používateľov s Android telefónmi, no čoskoro bude k dispozícii aj iOS verzia. Facebook taktiež plánuje funkciu rozšíriť aj do ostatných krajín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.