Facebook ďalej rozširuje možnosti prispôsobenia zobrazovaných príspevkov v News Feed

News Feed je na Facebooku miestom, kde vždy nájdete najnovšie správy od vašich priateľov a obľúbených stránok. S tým, ako rástol Facebook, však rástlo aj množstvo správ, ktoré by ste tu mali vidieť. Dnes už pre väčšinu používateľov jednoducho nie je reálne vidieť všetky príspevky, a tak sa Facebook snaží zobrazovať len to najzaujímavejšie. Ďalším zlepšením v tomto smere má byť funkcia See First. Ako možno tušíte z jej názvu, umožní vám vybrať si až 30 ľudí alebo stránok, ktorých príspevky chcete vidieť vždy na vrchu.

 

see-firstFacebook tým samozrejme nesleduje len vaše pohodlie, skutočným cieľom je, že od novinky očakáva vyššiu návštevnosť. V skutočnosti je nutnosť stále viac a viac scrollovať cez News Feed dôvodom, prečo veľa používateľov Facebook zavrie. Teraz, keď sa vám zobrazia na vrchu len veci, ktoré vás skutočne zaujímajú, budete Facebook navštevovať častejšie. Minimálne tak to plánuje Facebook, ktorý zároveň sľúbil, že túto plochu nevyužije na cielený marketing. Viac návštev by však malo vyvážiť menej scrollovania.

See First sa zatiaľ postupne sprístupňuje v novej iOS aplikácii Facebook, na Android a internetové rozhranie sa funkcia dostane o niečo neskôr. Ak Facebook pre iOS ešte náhodou nemáte, môžete sťahovať z App Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.