Ericsson si vynútil vyšetrovanie Apple americkými úradmi z dôvodu porušovania patentov

Začiatkom marca sme vás informovali o snahe Ericssonu zakázať predaj iPhonov v USA. Dôvodom malo byť porušenie až 41 patentov patriacich Ericssonu, na ktoré vypršali Applu licencie. Ani dva roky vyjednávanie, ktoré tomuto kroku predchádzali, neviedli k dohode, a tak sa dá očakávať dohra na súde. Apple sa bráni tým, že Ericsson vyžaduje neprimerané náhrady za patenty týkajúce sa LTE. Patenty Ericssonu spadajú do kategórie základných patentov, pre ktoré platia špeciálne podmienky zaručujúce férové, rozumné a nediskriminačné poskytovanie ostatným spoločnostiam.

Samozrejme, zákaz predaja iPhonov v USA sa nezdá byť pravdepodobným, no Ericsson sa nevzdáva a najnovšie do celej záležitosti zatiahol aj americkú Komisiu pre medzinárodný obchod. Americké úrady s tým súhlasili a oznámili spustenie vyšetrovania Apple a obvinení z porušenia až 41 patentov. Tlak na snahu nájsť riešenie a kompromis zo strany Apple tak stúpa, keďže aj potenciálne riziko zákazu predaja iPhonov až do ukončenia vyšetrovania je pre Apple neprípustné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.