Britské banky už používajú v aplikáciách na overenie Touch ID

Jednou z noviniek iOS 8 je, že Apple uvolnil autentifikáciu cez Touch ID aj pre vývojárov tretích strán. To znamená, že tvorcovia aplikácií s citlivým obsahom, môžu využívať senzor odtlačkov prstov Touch ID namiesto tradičného zadávania mena a hesla pri každom spustení. Táto technológia môže výrazne uľahčiť napríklad prácu s internetbankingom cez mobilné aplikácie, avšak vzhľadom na citlivosť dát postupujú banky opatrne. Pomerne významnou správou preto je, že pre podporu Touch ID sa vo svojich aplikáciách rozhodli aj dve britské banky – Royal Bank of Scotland (RBS) a NatWest. Ich používatelia tak nebudú musieť pri každom prihlasovaní zadávať meno a heslo, bude im stačiť ich odtlačok prsta.

Apple trvá na bezpečnosti Touch ID, no objavili sa aj spôsoby, ako odtlačok zfalšovať, napríklad za pomoci fotografie odtlačku prsta a tvorbou falošného odtlačku. Samozrejme, nejde o neprekonateľné zabezpečenie, avšak to sa nedá povedať ani o prihlasovacích údajoch. Hlavným cieľom Touch ID je zvýšiť komfort používateľov pri zachovaní vysokej bezpečnosti. Touch ID je aj kľúčovým prvkom pri overovaní platieb cez Apple Pay.

komentáre
  1. mozem potvrdil Natwest minuly tyzden spustil updateovanu appku . Je to komfornejsie. Samozrejme mozem aj heslo pouzivat (ps: prihlasovacie meno sa nepouzivalo) ale teraz je to uz zbytocne :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť