Bendgate 2 – ohýbajú sa aj novinky Samsung Galaxy S6 Edge a HTC One M9?

Uvedenie nových iPhonov je vždy ostro sledovanou záležitosťou. Dlhoročných fanúšikov Apple už neprekvapí, že krátko po uvedení nejakej novinky tejto spoločnosti, obvykle vznikne niekoľko poplašných správ o „závažných“ nedostatkoch a ich dramatických dôsledkoch pre Apple. Okrem toho, že pár týždňov tvoria tieto články titulky najrôznejších webov či časopisov, nemajú väčšinou žiaden reálny dopad. Takou situáciou boli aj správy o tom, že sa novinky iPhone 6 a 6 Plus, s rekordne tenkou konštrukciou, ohnú aj pri bežnom používaní. Krátko na to, avšak pochopiteľne už s menšou publicitou, sa objavili testy, ktoré ukázali, že ohnúť sa dajú prakticky všetky smartfóny a iPhone 6 či 6 Plus k tomu nemajú väčší sklon ako konkurencia.

Testovanie ohybnosti sa však odvtedy stalo atraktívnou záležitosťou, a tak mu boli vystavené aj horúce novinky z Android tábora, Samsung Galaxy S6 a HTC One M9. Samsung Galaxy S6 Edge sa ohol, presnejšie praskol, pri záťaži 50 kg, HTC One M9 pri záťaži o približne 5 kg viac. Výsledky sú tak podobné ako pri testovaní veľkého iPhonu 6 Plus. Za pozornosť však stojí, že zatiaľ čo iPhone 6 Plus sa pri tomto teste len ohol, displej Galaxy S6 Edge praskol a One M9 bol nefunkčný kvôli poškodenému tlačidlu. Pri „totálnej škode“ vydrží iPhone 6 Plus väčšiu záťaž o takmer 14 kg.

Vo výsledku je tak Galaxy S6 Edge náchylnejším smartfónom z hľadiska poškodenia, keďže prasknutý displej už značne obmedzí možnosti používania. Tak či onak, v praxi by ste pri bežnom používaní nemali mať problém ani s jedným zo spomínaných smartfónov. Otázkou je, či boli výsmešné kampane Samsungu a HTC upozorňujúce na „Bendgate“, teda ohýbajúce sa iPhony 6, na mieste.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť