Apple Watch budú oficiálne k dispozícii v apríli

Apple až doteraz nepovedal o spustení predaja Apple Watch nič viac ako „začiatok roka 2015“. To sa však pri oznamovaní finančných výsledkov zmenilo a riaditeľ Apple, Tim Cook, už konečne priblížil aspoň mesiac, v ktorom sa má spustiť ich predaj. Vývoj Apple Watch vraj ide podľa plánu, a preto očakáva doručovanie Apple Watch k zákazníkom v apríli. Väčšina špekulácií pritom naznačovala, že Apple Watch budú k dispozícii už v marci. Apple však termín ich sprístupnenia prispôsoboval ich vývoju, a až apríl sa zdá byť vhodnou dobou. Apple Watch predstavené minulý rok totiž ešte neboli finálnym produktom, iba ukážkou toho, na čo sa môžeme tešiť. Ak sa vám apríl nezdá byť „začiatkom 2015“, vedzte, že Apple pod týmto označením chápe prvé štyri mesiace roka.

Tim Cook okrem toho povedal, že si už život bez Apple Watch nevie predstaviť a používa ich každý deň. Vo vývoji je aj množstvo aplikácií, ktoré posunú ich možnosti ešte ďalej. Veľkým otáznikom však naďalej ostáva cena a výdrž batérie. Cena by mala začínať na 349 USD/EUR, no to platí pre základný športový model. Špekulácie o cenách luxusnejších modelov so zafírovým sklíčkom, koženým či kovovým náramkom alebo dokonca so zlatom, sa pohybujú vo veľmi širokom rozmedzí, a tak o nich nevieme prakticky nič. Podobne na tom je aj očakávaná výdrž batérie, ktorá by pri „zmiešanom“ používaní mohla vydržať 19 hodín, pri aktívnom využívaní výrazne menej. V zápätí po týchto správach sa však objavili domnienky, že Apple sa len kontrolovaným uvoľňovaním informácií snaží znížiť naše očakávania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.