Apple vydal iOS 8.3, aké zmeny prináša?

Dlho očakávaná väčšia aktualizácia pre mobilnú platformu od Apple, iOS 8.3, bola po týždňoch testovania vývojármi aj verejnosťou sprístupnená vo finálnej verzii pre všetkých. iOS 8.3 prináša veľmi dlhý zoznam tzv. „vylepšení pod kapotou“, ktoré by sa mali prejaviť v lepšom výkone na všetkých zariadeniach a odstránením väčšiny známych chýb z predchádzajúcich verzií. Úplne nových funkcií v iOS 8.3 veľa nenájdete, zmeny sa dotkli organizácie fotografií, dizajnu klávesnice, ktorá už nebude viesť k nechcenému stláčaniu bodky pri zadávaní vyhľadávania, hlasité telefonáty aj cez Siri, triedenie správ od neznámych kontaktov, podpora dvojstupňovej verifikácie Google, bezdrôtové spojenie CarPlay a možnosť vypnúť vyžadovanie hesla pri sťahovaní bezplatných aplikácií. Rýchly prehľad najdôležitejších noviniek priniesli aj redaktori stránok MacRumors v nasledujúcom vi­deu.

Paradoxne, najdiskutovanejšou novinkou v iOS 8.3 sú nové smajlíky Emoji, ktoré pridali nové možnosti výberu farby pleti a nové ikonky napríklad pre najnovší iPhone, iMac či Apple Watch. Sťahovať môžete štandardne cez Wi-Fi priamo na iOS zariadení, prípadne cez iTunes na Macu, s ktorým iOS zariadenie synchronizujete.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.