Apple sťahuje zo svojich obchodov termostaty Nest

O systémoch Nest sme už na MacBlogu písali opakovane. Ide o prvý pokus nahradiť škaredé staromódne termostaty inteligentnými zariadeniami, ktoré vám pomôžu ušetriť energiu, ich používanie je radosťou a ponúknu aj ďalšie vychytávky navyše. To všetko, samozrejme, s ovládaním cez iOS zariadenia. K termostatom sa neskôr pridali aj detektory dymu. Zaujímavosťou bolo, že za Nest stál jeden z tvorcov iPodu, teda bývalý zamestnanec Apple. Ako sa však Nestu začalo dariť, zaujal natoľko, že sa ho Google rozhodol kúpiť.

Možno práve to je dôvodom, prečo sa teraz Apple rozhodol prestať predávať Nest cez svoje obchody. Vyhľadávanie Nest produktov vás teraz presmeruje na ostatné zariadenia podporujúce HomeKit. Tie sú pritom v Apple Store dostupné len niečo vyše mesiac, a tak je možné, že Apple ich chce len zviditeľniť. HomeKit podporujú rôzne zariadenia od inteligentných svetiel cez termostaty až po bezpečnostné zariadenia.

Google pritom predstavil konkurenčnú platformu pre HomeKit, Brillo, a tak sa nepredpokladá, že by sa pracovalo na tom, aby Nest podporoval HomeKit. Konkurenčný termostat, Ecobee, HomeKit podporuje a je samozrejme dostupný v Apple Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.