Apple poráža Nikon kvalitou videa

Podľa posledného porovnávania kvality má nový iPhone 6s výškou kvality nahraného videa poráža Nikon. Nahraté video v 4K na iPhone 6s má po prechode na Full HD vyššiu kvalitu než aparát Nikon D750 DSLR, ktorého cena sa pohybuje v rozmedzí 3 až 4 tisícov dolárov.

Podľa testu má iPhone 6s výrazne lepšiu kvalita farieb, kontrastu a detailu než D750. Aparát od Nikonu má však stále aj pri videu množstvo predností, ako napr. jeho použitie pri slabom svetle. Treba ešte aj dodať, že kvalita klasickej fotografie je u Nikonu stále vyššia.

Podpora 4K je zriedkavé pri smartfónoch ako aj pri DSLR-kách. Sony a Samsung má túto podporu len u niektorých zariadeniach, no u Nikonu je úplne vypustená.

iPhony nemali možnosť 4K do tohto roku, keď 6s a 6s Plus prišli so zadnou 12 megapixelovou kamerou. 6s plus sa môže etše navyše pochváliť stabilizáciou optického obrazu, čo vo svete DSLR je často poskytované len ako prémiová kvalita za značný príplatok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.