Štyri iOS aplikácie, ktoré sa postarajú o vaše zdravie

Ponúkame vám prehľad aplikácií, ktoré pomáhajú ľuďom starať sa o ich zdravie, sledovať zdravotný stav a pomáhať ho zlepšovať a chrániť. V App Store ich nájdete viac, no vybrali sme tieto štyri.

Dosecast

Nezabúdať na lieky, ktoré treba brať pravideľne, je naozaj dôležité. Aplikácia Dosecast vám s tým pomôže. Lieky, ktoré potrebujete, si zadáte do aplikácie, nastavíte pre ne dávkovanie a čas, kedy vás má aplikácia upozorniť. Ak máte problém zapamätať si, ktorý liek je ktorý, môžete si k nemu nahrať aj fotografiu. Aplikácia funguje aj bez pripojenia na internet a berie do úvahy zmenu časových pásiem pri cestovaní.

1a 1b 1c

Stiahnite si aplikáciu zadarmo z App Store.

WebMD

Ak ochoriete, nemáte čas ísť k lekárovi a chcete zistiť, čo by vám mohlo pomôcť dostať sa z choroby, aplikácia WebMD by sa vám mohla zísť. Slúži ako zdroj užitočných informácií pri diagnostike. Vyberte si svoje symptómy, zistite, čo vám asi môže byť a prečítajte si rôzne odporúčania, ako stav zlepšiť. Aplikácia sa snaží celkovo pomôcť zdravo žiť, pretože obsahuje články o zdravom stravovaní alebo receptoch. Užitočné sú aj informácie o prvej pomoci, ktoré v aplikácii taktiež nájdete.

2c 2a 2b

Stiahnite si aplikáciu zadarmo z App Store.

WebMD Pain Coach

Aplikácia holistickým prístupom pomáha ľuďom pri zlepšovaní zdravotného stavu a kondície, či už bolesti chrbta, hlavy, hrda alebo obyčajnej únavy. Pomocou tipov, článkov či videí poskytuje možné riešenia. Umožnuje sledovať vývoj zdravotného stavu, napríklad bolesti hlavy v časovom horizonte a na základe toho vám dávať rôzne rady.

3a 3c3d

Stiahnite si aplikáciu zadarmo z App Store.

Capzule PHR

Táto drahšia no o to prepracovanejšia aplikácia s množstvom funkcií umožňuje robiť záznamy o zdravotnom stave či už vás alebo vašich rodinných príslušníkov. Okrem informácií týkajúcich sa váhy, výšky, krvného tlaku, očkovaní, alergií alebo iných chorôb s dátumom, kedy sa u vás naposledy prejavili, môžete do aplikácie ukladať aj detaily poistenia, do kalendára zaznačovať dátumy minulých alebo budúcich návštev u lekára alebo záznamy o braní liekov.

Prehľad si môžete pozerať v grafe, vygenerovať do PDF, vytlačiť, exportovať alebo poslať e-mailom. Užitočné sú aj notifikácie, ktoré vás upozornia na blížiacu sa dávku liekov alebo vyšetrenie u lekára. Všetky údaje sú pritom chránené heslom.

4a 4b 4c

Aplikácia stojí 19,99 EUR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť