Apple podporí výskum využívania energie z oceánu

Spoločnosť Apple sa rozhodla pomôcť írskemu Úradu pre udržateľné zdroje energie (SEAI) a pri jeho výskume využitia energia z oceánu ho podporí 1 miliónom Eur. Financovanie začne v roku 2016 a počas 4 rokov prispeje Apple na výskum každoročne čiastkou 250 000 Eur.

Lisa Jackson, viceprezidentka Apple pre životné prostredie, politiku a spoločenské iniciatívy v tlačovej správe SEAI vyhlásila:

Sme nadchnutí predstavou, že by energia oceánu mohla jedného dňa slúžiť ako zdroj čistej energie pre dátove centrum, ktoré budujeme v írskom meste Athenry. Za svoj dlhodobý záväzok považujeme, aby naše zariadenia boli prevádzkované z plne obnoviteľnyćh zdrojov energie, preto veríme, že investícia do takýchto inovatívnych projektov pomôže v dosahovaní tohto cieľa.

Peniaze, ktoré Apple SEAI poskytne, budú použité na testovanie prototypov umožňujúcich vytvárať energiu z oceánskych vĺn. Idea, že by jedného dňa bol svet zásobovaný energiou vďaka oceánsky vlnám je zatiaľ veľmi vzdialená realite, no je výborné, že spoločnosť ako Apple vidí v tejto možnosti budúcnosť a chce ju využívať na získavanie energie pre svoje zariadenia. Tým Apple dáva najavo svoju snahu byť ešte ekologickejšou a šetrnejšou firmou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.