iPad Pro má M9 pohybový koprocesor, ale chýba mu podpora “Hej, Siri”

Napriek tomu, že nový iPad Pro má ten istý M9 koprocesor ako iPhone 6s a 6s Plus, nepodporuje funkciu vždy aktívneho povelu “Hej Siri”, keď čerpá energiu z batérie.

Keď predstavovali iPhone 6s, Apple vyhlásilo, že “Hej Siri” je možné len vďaka novému M9 koprocesoru. Informácie ohľadom iPadu Pro naznačujú, že ten istý koprocesor je použitý aj v tomto produkte, zakomponovaný do A9X procesoru.

Napriek tomuto faktu, “Hej Siri” nebude na iPade Pro aktivovaná vždy, ale iba vtedy, keď bude zariadenie pripojené do elektrickej siete. “Hej Siri” je k dispozícií takisto na Apple Watch, ale na jej aktiváciu je treba zdvihnúť zápästie.

M9 koprocesor vyhodnocuje všetky pohyby, čo znamená, že vie zachytiť beh alebo chôdzu užívateľa bez GPS. Takáto funkcia logicky nie je potrebná v iPade Pro, lebo je príliš veľký na nosenie pri športe. Vďaka tomu, že M9 je integrovaný do A9 čipu, je jeho výkon oveľa väčší ako jeho predchodcovia. Čipy série M majú v Apple zariadeniach na starosti sledovanie gyroskopov a akceleromerov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.