Apple plánuje 3D Touch technológiu na obrazovky iPadov

Apple vyvíja nový, na tlak citlivý displej, podobný tomu, ktorý je použitý v iPhone 6s, nazývaný 3D Touch. Technolģia však ešte buúci rok nebude pripravená, a teda ju neuvidíme v plánovanom iPade Air 3 a iPhone 7.

Podľa dostupných informácií, Apple sa stretol s problémami, keď chcel svoju 3D Touch technológiu aplikovať na väčšie obrazovky, používané v iPadoch. Apple teda začalo vyvíjať porovnateľnú technológiu, ktorá bude schopná fungovať aj na väčších displejoch, dokonca aj na najväčšom displeji použitom na zariadení s iOS – iPade Pro.

Zlyhanie Apple v tomto smere sa ukázalo pri predstavení iPadu Pro, do ktorého nezakomponovali 3D Touch technológiu. Force Touch technológiu použilo Apple najprv na Apple Watch a neskôr na trackpade do MacBookov. Podobnú technológiu neskôr aplikovali na iPhone 6s, kde však museli zmeniť spôsob ako senzory zbierali dáta a preto aj zmenili názov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.