Apple plánuje 3D Touch technológiu na obrazovky iPadov

Apple vyvíja nový, na tlak citlivý displej, podobný tomu, ktorý je použitý v iPhone 6s, nazývaný 3D Touch. Technolģia však ešte buúci rok nebude pripravená, a teda ju neuvidíme v plánovanom iPade Air 3 a iPhone 7.

Podľa dostupných informácií, Apple sa stretol s problémami, keď chcel svoju 3D Touch technológiu aplikovať na väčšie obrazovky, používané v iPadoch. Apple teda začalo vyvíjať porovnateľnú technológiu, ktorá bude schopná fungovať aj na väčších displejoch, dokonca aj na najväčšom displeji použitom na zariadení s iOS – iPade Pro.

Zlyhanie Apple v tomto smere sa ukázalo pri predstavení iPadu Pro, do ktorého nezakomponovali 3D Touch technológiu. Force Touch technológiu použilo Apple najprv na Apple Watch a neskôr na trackpade do MacBookov. Podobnú technológiu neskôr aplikovali na iPhone 6s, kde však museli zmeniť spôsob ako senzory zbierali dáta a preto aj zmenili názov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.