Goerge Hotz, jeden z vynálezcov jailbreaku vyrába samostatne šoférujúci automobil

Ak si dáte do vyhľadávača meno George Hotz, pravdepodobne vám nájde odkaz na človeka, ktorý ako sa ako prvý úspešne nahackoval do pôvodného iPhonu. Avšak teraz tento mladík skúša urobiť to isté, avšak s jeho sedanom Acura ILX. Vo svojej garáži pracuje na premene tohto auta na samostatne šoférujúci automobil. Používa na to laserový radar na streche vozidla, kamery, 21,5 palcovú obrazovku a joystick. Vyrobenie prvej verzie mu trvalo len mesiac.

Hotz si sám naprogramoval softvér, ktorý beží na Linuxovom základe. Program je nastavený tak, aby používal kamery a radary, takzvanú nervovú sieť, aby sa naučil ako sa správa bežný človek v premávke.

Elon Musk, zakladateľ Tesla Motors, prejavil veľký záujem o Hotzovu prácu a ponúkol mu miliónovu odmenu za jeho technológiu. Ten však ponuku odmietol, aj keď tvrdí, že je stále veľkým Muskovým fanúšikom.

Hotz po skompletizovaní svojich plánov chce predávať súpravu kamier, senzorov a softvéru s umelou inteligenciou, čo sa bude dať implementovať do každého moderného automobilu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.