Apple na novej stránke vysvetľuje ako chráni vaše súkromie

Apple potichu aktualizoval svoje stránky týkajúce sa súkromia a zbierania citlivých informácií, a v obsiahlej sekcii zdôraznil svoj postoj k tejto téme. Okrem úvodného príhovoru od Tima Cooka si tak môžete pozrieť, ako s vašimi dátami spoločnosť narába pri používaní iCloudu, Apple Pay, či aplikácií ako iMessage.

Stránka je rozdelená do štyroch sekcií, prvá s názvom Náš prístup k súkromiu obsahuje detailný výpis toho, ako so súkromnými dátami pracuje každá z aplikácií v iOS a OS X, vrátane Siri, Spotlight vyhľadávania a Safari. Druhá Spravujte si svoje súkromie nabáda používateľov, aby si zariadenia zabezpečili heslom, používali dvojstupňové overenie účtu a Touch ID, a taktiež dávali pozor na phishingové podvody.

apple-privacy

V tretej sekcii zas Apple hovorí o vládnych príkazoch na poskytnutie informácií. 94 % z nich tvoria pritom žiadosti o nájdenie ukradnutého zariadenia, zvyšných 6 % sú súdne príkazy vyžadujúce informácie o iCloud účtoch.

Apple tvrdí, že menej ako 0,007 % zákazníkov bolo týmto príkazom dotknutých, za uplynulý rok dokonca vyhoveli len necelej tretine vládnych príkazov na území Spojených štátov. Spoločnosť taktiež odmieta skutočnosť, že by spolupracovali s akoukoľvek svetovou vládou a do svojich zariadení nainštalovali zadné vrátka na zber informácií.

Apple sa očividne snaží o čo najväčšiu transparentnosť a dôveru zo strany svojich zákazníkov – súkromie na internete (respektíve jeho absencia) je totiž v poslednom čase čoraz horúcejšou témou. Zároveň si však upevňuje pozíciu voči konkurencii a snaží sa ponúknuť niečo, čo Google a Microsoft nie. Teda nezáujem o osobné dáta svojich zákazníkov, ktoré by mohli následne monetizovať v podobe reklamy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.