Apple Music dosiahol viac ako 54,4 milióna prístupov za mesiac

Na základe reportu firmy Nielsen, sa Apple Music stal jednou z najpopulárnejších aplikácií pre smartphone za rok 2015. S viac ako 54,5 miliónmi prístupmi sa Apple Music zaradil pomedzi internetové špičky ako je napríklad Facebook či Google.

Streamovacia služba spoločnosti Apple sa vďaka týmto číslam dostala na 9. miesto rebríčku Nielsen’s Top Smartphone Apps of 2015. Spoločnosť uviedla, že v období od januára do októbra zaznamenala v Spojených Štátoch viac ako 54,5 milíona prístupov mesačne, čo znamená nárast o 26% za to isté obdobie ako v roku 2014. Spoločnosť tento nárast prirovnáva k nárastu použivateľov aplikácie Facebook Messenger.

15337-11572-151221-Nielsen-l

Je nutné podotknúť, že spoločnosť Nielsen zahŕňa do svojich štatistík mesačný počet pripojení k službe, no nezarátava odoberateľov. Najreprezentatívnejšie  štatistiky odoberateľov odhalil Tim Cook (CEO spoločnosti Apple), kedy 15 miliónov uživateľov používa aplikáciu pravidelne a z toho 6,5 milióna používateľov je platiacich. Tieto čísla sa ešte rapídne zmenili, keď Apple uverejnil túto službu aj na Android, menej ako mesiac po jej oficiálnom spustení na AppStore.

Prvenstvom sa píši aplikácia Messenger od spoločnosti Facebook. Táto aplikácia zaznamenala prístup 96,4 milióna uživateľov mesačne. Ďaľším v poradi sa stal Instagram, ktorého prístupy sa vyšplhali až na 55,4 milióna. Apple Maps zaznamenal 16% nárast so 46,4 miliónmi prístupov.

apple-music

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.