App Store začal experimentovať so screenshotmi a videami na šírku

Zopár aplikácii v App Store začali ponúkať screenshoty a videá na šírku. Doteraz totižto užívatelia museli nakloniť hlavu ak chceli vidieť screenshot, ktorý zobrazoval aplikáciu v zobrazení na širku.

Nová metóda zobrazovania sa musí ešte doladiť, lebo ak má nejaká aplikácia kombináciu screenshotov, teda portrétové “na výšku” a aj tie na šírku, nastáva plýtvanie miestom.

Ďalším znakom, že nový spôsob zobrazovania ešte nie je úplne pripravený na používanie je, že kontrolky na ovládanie ostávajú v pozícii akoby bol iphone otočený na výšku a teda to vyzerá zvláštne. iOS video prehrávač kontroluje, či videá na šírku zachovávajú plné rozlíšenie displeja v zobrazení full-screen.

Aplikácie, ktoré využívajú len zobrazovanie na výšku by mali stále zachovať svoje videá aj screenshoty v App store v pôvodnej forme a teda na výšku. Nové funkcie App Storu budú nápomocné, ak Apple dorieši problémy so zobrazovaním kontroliek vo full-screen móde.

App-Store

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.