Steve Ballmer: Microsoft je jedinou serióznou konkurenciu pre Apple v oblasti hardvéru

“Nikto ešte neskúsil vytvoriť poriadnú konkurenciu pre Apple. Ak tu vôbec nejaká vznikne, bude pochádzať z Microsoftu.” Povedal Steve Ballmer v piatok počas Bloomberg Go.

Ballmer takisto spomenul, že jedine Samsung a Microsoft sa snažili konkurovať Apple produktami podobnými Macu alebo iPadu, ale z tejto dvojice firiem jedine Microsoft disponuje kapacitou tvoriť konkurenciu softvérom aj hardvérom.

ballmer

Podľa Ballmera, Microsoft by sa mal sústrediť na produkty ako napríklad Surface Book, čo je prvý notebook priamo z dielne Microsoft. Ten vyniká nie len tým, že ho je možné použiť aj ako tablet, ale výrobcovia deklarujú, že je dvakrát tak rýchly ako MacBook Pro podobnej veľkosti.

Na margo Apple Car sa Ballmer vyjadril, že je to pre Apple väčšia výzva ako čokoľvek doteraz, ale verí, že aj iné firmy by mali byť schopné dať dokopy inteligentný softvér do áut ako firma Tesla. Nakoniec poznamenal: “Možno aj Apple sa tam raz dostane. Neviem.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.