Americké úrady upozorňujú na blokovanie Wi-Fi hotspotov hotelmi, Marriott zaplatí pokutu 600 tisíc dolárov

Americký komunikačný úrad vydal upozornenie na nekalé praktiky zo strany hotelov a iných podobných komerčných miest. Zistil totiž, že hotely často pristupujú k blokovaniu osobných Wi-Fi hotspotov ich ubytovaných hostí. Rôznymi spôsobmi tak zabraňujú využívaniu vlastných dátových balíkov hostí s cieľom prinútiť ich platiť za Wi-Fi siete poskytované hotelom. Osobný Wi-Fi hotspot je pritom obľúbenou funkciou, ktorá premení iPhone či iné smartfóny na bezdrôtový router, cez ktorý sa môžete pripojiť na internet napríklad z notebooku či tabletu. Vystačíte si pritom s dátovým balíkom na telefóne, za ktorý už aj tak platíte. Jednou zo sietí hotelov, ktorá cielene znemožňovala svojim hosťom využívanie vlastných Wi-Fi hotspotov, je Marriott. Za tento priestupok zaplatí pokutu 600 tisíc dolárov.

S funkciou Instant Hotspot na iOS 8 a OS X Yosemite je využívanie dát z mobilu ešte jednoduchšie

komentáre
  1. Toto uz je vrchol drzosti. Smradi hotelovi. Co by este nechceli. Ich pripojenia su vela krat pomale a padaju.
    Naparil by som im podstatne vyssiu pokutu.

    0
    0
  2. pokuta absolutne smiesna, mala byt aspoň v rádoch miliónov. Hotelove wifi stoja za nic, su neskutocne predrazene a často nefunguju tak ako maju

    0
    0
  3. Ked cestujem tak k iPhone pouzivam iPad Mini s WiFi a pouzivam na prepojenie samozrejme hot spot. Kupovat si iPad so SIM je dnes nezmysel :)

    Moja skusenost s hotelovymi wifikundaciami je podobna. Vacsinou som si radsej prepol na mobilne data koli rýchlosti samozrejme.

    Odpoved pre fesaka z casu 30.01.2015 o 01:12 meno tam nemas ziadne a davas otazku :) Si tam daj na buduce nejaky alias.
    Samozrejme, ze to neblokuju na tvojich devices. To by bol uz mozno aj trestny cin :) Robi sa to principialne tak, ze zakazu/zarusia pasmo/porty na ktorych hotspot traffic bezi.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.