Ako premeniť iPhone na 3D skener? Stačí hliníková trubička

Budúcnosť, v ktorej si budeme môcť takmer čokoľvek vytlačiť pomocou 3D tlačiarne pomaly ale isto klope na dvere. Ono je to vlastne možné aj teraz, no väčšine nadšencov, ktorí by sa do 3D tlače chceli pustiť to neumožňujú ceny technológií a vybavenia.

Riešením tejto situácie môže byť projekt, ktorý bol iba nedávno spustení na Kickstarteri. Eora 3D skener vďaka prepojeniu so smartfónom umožňuje vytvárať veľmi presné a detailné modely takmer čohokoľvek, čo pred ňu postavíte. Navyše to zvládne za oveľa menej peňazí, než by ste očakávali.

Kickstarterová kampaň pre Eora 3D bola spustená iba nedávno a v čase vydania tohto článku bol vyzbieraný viac ako dvojnásobok sumy, ktorú jej tvorcovia potrebovali získať, aby mohli produkt dokončiť. Pričom celková suma požadovanej podpory bola iba 80 000 dolárov.

Eora 3D je kompatibilná so smartfónmi bežiacimi na oboch najrozšírenejší platformách, teda iOS aj Android, avšak jej tvorcovia na jej prezentáciu výrazne uprednosňujú iPhone.

A čo vlastne potrebujete, aby Eora 3D spolupracovala s vaším zariadením? Stačí jedna bezplatná aplikácia, ktorá vám umožní začať vytvárať 3D skeny všetkého na čo narazíte. Keď ste so skenovaním hotoví, cez rovnakú aplikáciu získate prístup k svojím projektom, ktoré následne môžete odoslať priamo do vašej 3D tlačiarne.

Dizajn skenera je navyše veľmi zaujímavý. Celá mašinka je tvorená iba jednoduchou hliníkovou trubičkou s laserovým snímačom v hornej časti a štipcom na prichytenie k smarfónu v spodnej časti.

 

Laserový snímač má dosah do 1 metra a tvorcovia zariadenia tvrdia, že jeho presnosť je približne 100 mikrónov. Slovami bežného smrtelníka, skener dokáže na objekte rozpoznať rozdiely približne o hrúbke bežného kancelárskeho papiera.

Ak vás zatiaľ úplne nedostal dizajn a technické parametre produktu, zrejme vás dorazí cena. Tá sa bude na pultoch predajní pohybovať na úrovni 330 dolárov. Pokiaľ však produkt stihnete podporiť do konca Kickstarer kampane, môžete ho získať za 199 dolárov. Nakoľko väčšina podobných vreckových 3D skenerov začína s cenou 400 dolárov a viac, môže ísť o skvelú kúpu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.