Tim Cook hovorí o Apple Watch, inovácii v iPhonoch, budúcnosti automobilov a súkromí

Tim Cook sa včera zúčastnil konferencie Wall Street Journal Digital Live a okrem dátumu vydania Apple TV a aktuálneho počtu predplatiteľov Apple Music sa v rozhovore podelil aj o ďalšie zaujímavé fakty. Prinášame prehľad toho najzaujímavejšieho:

O Apple Watch

Ohľadom Apple Watch spoločnosť zatiaľ nezverejnila a ani v blízkej dobe neplánuje zverejniť žiadne štatistiky. Cook verí, že čísla predajnosti by pomohli konkurencii. Na otázku, či Apple v budúcnosti plánuje aj hodinky, ktoré by neboli závislé na iPhone, Cook odpovedať nechcel. Tešiť sa však podľa všetkého môžeme na mnohé vylepšenia fitness funkcionality v budúcich modeloch.

O S-kových iPhonoch

Ako by mohol Apple zrýchliť inováciu svojich iPhonov? Netreba sa zbaviť stratégie S-kových modelov? Podľa Cooka nie. iPhone 6s obsahuje rovnako veľa inovácií ako model pred ním. Apple totiž cíti každým rokom rovnaký tlak svoje telefóny inovovať.

O autách

“Zdá sa, že v automobilovom priemysle nastane masívna zmena.” Apple sa o budúcnosť elektromobilov skutočne zaujíma, no zatiaľ sa snaží sústrediť na svoju CarPlay iniciatívu. Ich momentálnym cieľom je zjednotiť život vo vnútri a mimo auta, a integrovať tak svoje rozhranie iPhonu aj do automobilov.

Zdroj: The Verge

O súkromí

Cook si myslí, že používateľský zážitok sa nemusí podrobiť ochrane súkromia a zákazníci môžu mať oboje. “Myslíme si, že šifrovanie je v dnešnom svete nutnosť. Potrebná nie je žiadna forma zadných dvierok.”

Gerard Baker, ktorý viedol rozhovor, argumentoval, že zakomponovanie zadných dverí pre vládne agentúry by do značnej miery pomohlo predísť zločinom. Tim Cook však znovu upevnil svoje stanovisko a stanovisko spoločnosti. Zadné dvierka sú totiž nebezpečné tým, že ich môžu využiť obe strany. “Ak by bolo možné odhaliť len tých ”zlých“, bolo by to skvelé. To však nie je svet, v ktorom žijeme.”

O snahe zmeniť svet

“Je našou kultúrou nechať svet lepším, akým sme ho našli.” Za hlavnú motiváciu za snahou zmeniť svet Cook označil práve Steva Jobsa a jeho víziu, s ktorou založil Apple. “Chcel dať technológiu do rúk každému a umožniť každému, aby ju mohol používať. To nás stále ženie.”

O verejnej mienke

Pri otázke, či sa spoločnosť nebojí popri masovom úspechu svojich produktov zároveň propagovať aj svoju sociálnu mienku, ktorá by mohla niektorých zákazníkov odradiť, Cook odpovedal, že to pre Apple vôbec nerobí problém.

“Ak naštveme zopár ľudí, aspoň si povedia, že sme vytvorili skvelý produkt a aj keď nesúhlasia s tým a tým, budú rešpektovať našu snahu spraviť svet lepším miestom. Teda aspoň v to dúfam.”

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.