Ako odinštalovať MacKeeper z vášho Mac?

Niektorí užívatelia sa stretávajú s problémom ako odinštalovať program MacKeeper. My vás týmto procesom budeme sprevádzať. 

Posledné vydané verzie MacKeepr-u nie sú ťažké na odinštaláciu. Ale celý proces nepatrí zrovna k tým jednoduchým. Keď si kliknete na menu MacKeeper-u v lište, nenájdete príkaz Ukončiť, čo vám napovedá, že aplikáciu nie je možné vypnúť, jedine pomocou vynúteného ukončenia.

Mackeeper

Čo musíte spraviť, je spustiť aplikáciu MacKeeper z Findera v zložke Aplikácie a následne ju vypnúť. (Pokiaľ aplikáciu spúšťate prvý krát, nie je nutné sa prihlasovať sa, registrovať prípadne aktivovať aplikáciu. Iba si zvoľte Ukončiť z menu aplikácie MacKeeper).

Keď ste tento krok splnili, presuňte aplikáciu MacKeeper do koša. Môžu sa vyžadovať autorizačné údaje. Zadajte ho a aplikácia sa presunie do koša a vyskočí okno či chcete odinštalovať všetky ostatné komponenty z počítača. Kliknite na možnosť odinštalovať MacKeeper. Tento proces by mal odstrániť väčšinu zvyšných súčastí MacKeeper-u z vášho pevného disku.

Ale nie úplne všetky súčasti. Aj keď vám program oznámi, že odinštaloval všetky súčasti, nie je to pravda. Nejaký kúsok ešte zostal.

MacKeeper Helper priečinok nebol vymazaný. Môžete ho nájsť pomocou lokácie : ~/Library/Application Support. (Aby ste k tejto lokácií mohli pristúpiť, drže Option key a vo finder zvoľte Go-> Library). Vnútri priečinku MacKeeper Helper sa nachádza súbor s názvom NoticeEngine.plugin. Zahoďte priečinok Helper a vyprázdnite kôš. Reštartujte Mac a MacKeeper zmizne z vášho počítača. I keď sa môže zdať, že všetky zvyšné súbory sú vymazané, nie je na škodu si skontrolovať či sa určite vymazali. Od verzie 3.7 build 979 by mal MacKeeper odinštalovať všetko. Ale prevencia je na mieste.

is-mackeeper-good-2

Preventívne skontrolujte aj nasledujúce:

 

  • ~/Library/Caches/com.mackeeper.MacKeeper
  • ~/Library/Caches/com.mackeeper.MacKeeper.Helper
  • ~/Library/LaunchAgents/com.mackeeper.MacKeeper.Helper.plist
  • ~/Library/Application Support/MacKeeper Helper
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.mackeeper.MacKeeper.plugin.AntiTheft.daemon.plist

 

mac-mackeeper-10

Popupy

Ak ste si stiahli MacKeeper legitímnou cestou (napríklad zo stránky mackeeper.com), je možné, že nevidíte tony popupov vo vašom prehliadači. Ale ak sa vám stalo, že ste si stiahli MacKeeper cez program tretej strany, infikovali ste váš prehliadač a vyskakujú vám popupy a obťažujú vás aby ste si od nich nainštalovali MacKeeper a v podstate vám nedovoľujú nič. Ale môžete sa týchto popupov zbaviť. Ako prvé, vypnite Safari. Aj táto možnosť môže byť ťažšia ako len stlačiť CMD + Q. Ak sa vám zobrazujú tony popupov, jednoduché kliknutie na OK alebo Cancel v týchto oknách nestačí. Je nutný Force Quit (teda vynútené ukončenie). Použite klávesovú skratku CMD + Option + Esc.  Ak opäť zapnete Safari normálne, popupy sa opäť zobrazia. Je nutné aby ste pri kliknutí na Safari držali klávesu Shift. Táto možnosť zabráni opätovnému načítaniu predošlej relácie prehliadania.

 

Teraz sa pozrite na rozšírenia a cookies, ktoré v systéme uložil MacKeeper. V Safari prejdite do Preferences (vlastnosti), Extensions (rozšírenia), a odstráňte všetko čo si nepamätáte, že ste inštalovali. Prejdite do kolonky Privacy (súkromie) a stlačte Remove All Website Data (vymazať všetky dáta stránok). Ak chcete byť precízny, kliknite na tlačidlo Detaily a vyhľadajte MacKeeper aby ste vymazali iba cache a cookies MacKeeper-u.

mackeeper-features

Najľahšia cesta

Ak je pre vás tento postup ozaj zložitý, skúste Malwarebytes Anit-Malware for Mac, ktorý je novou verziou dôveryhodného AdwareMedic, ktorý skúma váš Mac a vyhľadáva adware. Spustite scan a zaškrtnite všetky kolónky. Nájde vám to aplikáciu MacKeeper a všetky súčasti programu nech sú kdekoľvek na vašom systéme.
Fungovalo to? MacKeeper môže byť zložitý keď ho chcete kompletne odinštalovať a vlastníte staršiu verziu. Tieto verzie mohli obsahovať dodatočný softvér, ktorý ste nechceli alebo ste ich z nepozornosti prehliadli. Dúfame, že vám tento článok pomohol a ak by ste mali ďaľšie problémy, napíšte a my sa vám budeme snažiť pomôcť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.