Aaron Sorkin kritizuje Tima Cooka za jeho odpor voči filmom o Jobsovi

Aaron Sorkin .jpg press image from PR

Pred pár dňami sa Tim Cook objavil vo večernej relácii Stephena Colberta a okrem iného reč padla aj na filmy o Stevovi Jobsovi, ktorých je v poslednom čase ako húb po daždi – okrem hviezdne obsadeného Steve Jobs bol nedávno vydaný aj kontroverzný dokument Man in the Machine. Tim Cook síce ani jeden nevidel, naznačil však, že sa mu celá situácia nepáči. Filmy vykresľujúce Jobsa v negatívnom svetle pritom označil za oportunistické.

Aaron Sorkin, scénarista zodpovedný za prvý menovaný film (okrem iného preslávený za jeho prácu na Fincherovej Sociálnej Sieti a seriáli Newsroom), sa v rozhovore pre The Hollywood Reporter vydal na agresívnu defenzívu a Cookovi hodil do očí aj nepekné prirovnanie s čínskymi fabrikami.

“Nikto nerobil tento film aby zbohatol. Po druhé, Tim Cook by naozaj mal film najprv vidieť na to, aby si o ňom spravil názor.

Po tretie, ak máte v Číne továreň plnú detí skladajúcich telefóny za 17 centov na hodinu, musíte mať veľmi pevné nervy na to, aby ste niekoho iného označili za oportunistu.”

Steve Jobs v réžii Dannyho Boyla, v hlavných úlohách s Michaelom Fassbenderom, Kate Winslet a Sethom Rogenom, bude mať na západe premiéru už budúci mesiac. V našich kinách sa objaví až ten ďalší – presnejšie 12. novembra. Doterajšia kritika filmu bola pritom veľmi pozitívna, dokonca sa hovorí aj o Oscarovej nominácii pre herca v hlavnej úlohe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.