Švajčiarski výrobcovia hodiniek sú v ohrození, myslí si Jony Ive

Budúci utorok zrejme po prvý raz uvidíme dlho očakávané náramkové zariadenie od Apple. Nikto presne nevie, čo od neho čakať, no predpokladaná prémiová cena spolu so sebavedomým vyjadrením hlavného dizajnéra Apple nasvedčujú, že má Apple v pláne urobiť podobnú revolúciu ako sa mu to podarilo s iPodom, iPhonom či iPadom. Jony Ive sa v rozsiahlom článku The New York Times pochválil, že iWatch ohrozia aj tradičných švajčiarskych výrobcov hodiniek. Pri prémiovej cene 400 USD, resp. EUR, budú iWatch musieť skutočne ponúknuť niečo revolučné, aby sa z nich stal masový trhák ako v prípade ostatných produktov Apple. Za túto cenu sa dajú kúpiť aj značkové švajčiarske hodinky, ktoré majú dlhšiu životnosť aj tradíciu, ako najnovšia technologická hračka od Apple.

komentárov
  1. Velmi by som bol rad keby to bolo revolucne ako iPhone. Ale bojim sa ze to bude len rozruch okolo a ios na ruke ale tak marketingom z toho urcite urobia nieco vynimocne :D ale co nam ostava nez ken dufat. Ja osobne som pre odolne hodinky ako gshock so solarnym nabijanim nech nemusim riesit nejake vymeny baterie alebo tiez hy sa mi nechcelo davat kazdy den hodiny na nabijanieniena duuufam ze vodoresnost bude samozrejmostou tak nechajme sa prekvapit :)

    0
    0
  2. som sklamany z johnyho.. myslel som ze je to rozumny clovek ktory respektuje pracu inych, hlavne tych velkych. Som zvedavy ako chce ohrozit IWC pilot top gun alebo liminor panerai. asi jedine cenou.

    0
    0
  3. Svajciarsky (aj rodinny all in house) vyrobcovia naramkovych hodiniek sa bat nemusia, podla mojho nazoru. Prezili quartzovu i digitalnu revoluciu. Nastastie.

    Swiss made (dalej len sm) watches az tak nepotrebuju masove predaje – masove ruky. Klientelu maju svoju. Vela nositelov “Swissu” za 400 USD nenajdem (je to trznicova rychla hodnota..) Zaklad kvalitnejsich sm znaciek zacina na min. 1000 Eur. To je zaklad, konkretne pri originalnom a kvalitnom nastroji vyrobenom vo Svajciarsku a zobrazujucom zakladne udaje – hodiny, minuty, sekundy eventualne i datumu.

    Prave Apple povazujem za ekvivalent prave svajciarskej vyrobnej filozofie (napr. prave nar. hodiniek) pri vyrobe konkretnych artefaktov. Nelaknime sa pomenovania artefakt. Vyrobok od Applu povazujem a smelo nazvem artefaktom! Nadcasovost pri konkretnych nastrojov od Applu je ukazkova, inspirujuca. Napr. zo softveroveho najnovsieho iOSu som nadseny, velmi. Hardware & Software in Symbiosis. Esteticky i funkcny ideal. Forma a obsah, co viac si priat. Ive je kvalitny clovek ako aj tvorca. Nazor ma tiez svoj. iWatch urobia zarez (velkym poctom nositelov, kiez by), ale ten boliet nebude.

    0
    0
  4. Titulek poněkud přehání. Pod pojmem “tradiční švýcarský výrobce hodinek” se mi vybaví klasické ručičkové hodinky s mechanickým strojkem (čili bez krystalu, bez baterky) a to už je poněkud jiná cílová skupina, než kam míří iWatch. A to i cenově.

    Každopádně iWatch budou asi zajímavé, uvidíme, jestli budou i ukazovat čas.

    0
    0
  5. Hodinky nenosim, ale ak aj niekedy zacnem tak to budu naozaj skor Tissot, TAG Heuer, alebo Breitling. Produkty Apple fakt “lubim” (hlavne kvoli spolahlivosti), ale toto fakt nebudem potrebovat.

    0
    0
  6. svajciarske hodinky maju dlhsiu zivotnost ako technologicka hracka od apple? vy mate informacie o zivotnosti iwatch?

    no a co sa tyka tradicie, moje ranne kako ma vacsiu tradiciu nez iwatch.. v podstate vsetko, co uz vyslo, ma vacsiu tradiciu nez nieco, co este nie je na svete, vsak ze?

    a v poslednej vete pred “ako” sa nepise ciarka…

    0
    0
  7. mne sa naopak posledna veta velmi velmi paci…
    nemusime vediet, ako dlho vydrzia iWatch, aj ked dodnes funguje vela iP3GS, ich zivotnost mozeme pokojne vynasobit piatimi a stale to neprekona zivotnost mnohych kvalitnych hodiniek

    0
    0
  8. Každý kto miluje švajčiarske hodinky má doma niekoľko kusov. Tak k nim pribudnú jedny za 400€ a bude. Neverím ze sa na obchodných mítingoch bude cieľová skupina swiss Made preháňať kto natočil krajšie video s iwatch

    0
    0
  9. @moje meno – to s tou zivotnostou bolo myslene inak, nepochopil si to.

    Nie zivotnost v ponimani, ze sa ti hodinky pokazia a uz nepojdu, ale v ponimani, ze za rok, za dva vidu nove iWatch a ludia si pobezia kupit tie.

    Ak si raz kupis Svajciarske hodinky, mas ich roky rokuce (aj cely zivot) a neutekas si kupit “novy model” lebo tie tvoje uz nestihaju ratat cas :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť