Skype Translator – vyskúšajte si živý rozhovor v cudzom jazyku aj bez jeho znalosti

V máji tohto roku Microsoft po prvý raz predstavil novinku Skype Translator. Ide o nový doplnok na telefonovanie cez Skype, ktorý má v budúcnosti ambície obmedziť potrebu využívania tlmočníkov. V reálnom čase totiž dokáže prekladať z cudzích jazykov do toho vášho, takže vôbec nevadí, ak telefonujete s niekým, kto hovorí jazykom, ktorému nerozumiete. Skype Translator sa postará o to, aby ste hneď počuli všetko vo vašom jazyku. Microsoft teraz sprístupňuje prvú testovaciu verziu Skype Translator pre všetkých používateľov Windows 8.1 na počítači alebo tablete. V budúcnosti by však novinka mohla prísť napríklad aj na iOS a odstrániť tak aj jednu z posledných bariér v medziľudskej komunikácii.

Počet jazykov, ktoré sú zatiaľ k dispozícii, je značne obmedzený, avšak v budúcnosti budú pribúdať ďalšie. Tí, ktorí sa rozhodnú testovať betaverziu, môžu vyjadriť, o ktoré jazyky majú najväčší záujem. Pri textových správach je podporovaných už 45 jazykov. Ak si chcete túto novinku vyskúšať a máte počítač alebo tablet s Windows 8.1, môžete sa zaregistrovať tu.

komentáre
  1. Toto nieje problém spraviť.. Len je na to treba veľký tým.. A to microsoft má, a dúfam len že toto poserie na plnej úrovni, a že sa toho chytí apple, lebo už by mohly naozaj krachnúť..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.