Samsung Galaxy S5 prinesie snímač odtlačkov prstov, na snímanie dúhovky si ešte počkáme

Nová generácia vlajkovej lodi Samsungu, Galaxy S5, by mala prísť na trh už v najbližších mesiacoch. Tento smartfón sa dá považovať za hlavného konkurenta iPhonu 5s, a preto médiá aj fanúšikovia ostro sledujú, či bude Samsung nasledovať Apple alebo sa mu podarí Apple rovno preskočiť. Špekulácie naznačili, že Galaxy S5 možno prinesie snímač dúhovky, a podarí sa mu tak o generáciu preskočiť iPhone 5s s jeho snímačom odtlačkov prstov. Podľa najnovších správ sa však revolúcia konať nebude a Samsung bude opäť len nasledovať vzor Applu pridaním snímača odtlačkov prstov, ktorý nahradí zadávanie ochranného kódu.

Apple a Samsung sa síce určite pohrávajú s myšlienkou použiť snímač dúhovky pre odomykanie zariadení, no súčasné technológie to zatiaľ zrejme neumožnia. Problémom je skutočnosť, že podobný snímač by potreboval odlišnú technológiu, takže na prednej strane zariadenia by museli byť hneď dve kamery, nakoľko jedna kamera zatiaľ nedokáže poskytnúť obidve funkcie.

Závažným nedostatkom je aj používateľský zážitok z takejto technológie, nakoľko by majiteľ zariadenia musel prikladať telefón blízko k oku, čo by na verejnosti a v rôznych iných situáciách nebolo veľmi praktické. Touch ID iPhonu 5s oproti tomu vyžaduje len to, čo aj iPhony predtým – odomknúť zariadenie stlačením tlačidla Home.

Zaujímavým rozšírením technológie, ktorú používa iPhone 5s, by bolo, ak by celá dotyková obrazovka fungovala aj ako snímač odtlačkov prstov. Pri otváraní aplikácií s citlivými údajmi, ako napríklad internet banking, by telefón ľahko zistil, či ju otvára autorizovaný používateľ alebo niekto iný.

komentáre
  1. Za chvilku sa budú predbiehať o to kto uvedie skôr na trh odomykanie bud na základe vzorky krvi alebo DNA … podľa mna to je úplne zbytočné, otlačky bohate stačia doteraz ich neprelomili….či potrebujú naozaj zozbierať všetky biometrické údaje ?

    0
    0
  2. K tomu odomikaniu aplikacii., ak
    Mate jailbreak tak je to uz mozne. Existuje tweak, ktorym si mozete nastavit otvaranie urcitych aplikacii na odtlacok prsta

    0
    0
  3. Mne je v podstate jedno ci si to pyta aj vzorku stolice a mocu :D Sorry ze som tak nechutny, ale jednoducho kto chce kupi si to co chce. A kto nechce, ostane pri Nokia 3310.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť