Pozrite si špecifikácie pripravovanej tretej generácie Thunderboltu

Thunderbolt 2 je v Macoch k dispozícii od minulej jesene a pomaly si nachádza cestu k stále väčšiemu počtu používateľov. Intel pokračuje v zlepšovaní tejto technológie a už pracuje na jej tretej generácii. Podľa uniknutých údajov by mal Thunderbolt 3 priniesť až dvojnásobnú rýchlosť prenosu dát oproti Thunderboltu 2, teda 40 Gbps. Intel s novým Thunderboltom pracuje pod kódovým označením Alpine Ridge. Okrem zdvojnásobenia prenosových rýchlostí však dokázali v Inteli znížiť spotrebu až o polovicu, a zároveň zvýšiť energiu dostupnú na dobíjanie zariadení cez Thunderbolt až na 100 W. Zachovaná bude aj spätná kompatibilita, avšak bez adaptérov sa nezaobídete – Thunderbolt 3 bude mať menší konektor. V súčasnosti nie je zrejmé, kedy sa Thunderbolt 3 dostane do počítačov pre bežných používateľov.

komentárov
  1. Vsetko by znelo super, az na tu zmenu konektora. Ked sa ako tak konecne zacina usadzovat tato technologia aj v PC, takze postupne pribuda zariadeni, tak oni zmenia konektor.. musi j…

    0
    0
  2. Je mi to uplne jedno. Mam dva thunderbolt porty, a obe su stale panny. Bol by som si kupil thunderbolt externy HDD, ale preco budem davat 1,5 az 2 krat tolko za disk ktoreho zivotnost je podla skusenosti uzivatelov aj tak pochybna?

    0
    0
  3. thunderbolt hdd znie fajn az nato ze aj keby to bolo ssd tak mozno ake pri beznom hdd co tam byvaju je to zufale
    thunderbolt pouzivam na display prip ethernet

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.