Porovnanie iPhone 6, Samsung Galaxy S5, HTC One M8 – ktorý je rýchlejší pri spúšťaní aplikácií a multitaskingu?

Keď sa pri kúpe smartfónu rozhodujete medzi iPhonom a konkurenciou s Androidom či Windows Phone, technické parametre veľmi nemá cenu brať do úvahy. Každý systém je iný a pre optimálnu prevádzku vyžaduje iný hardvér. Práve iPhone každý rok dokazuje, že aj keď sa na papieri môže zdať hardvérovo podvybavený, v reálnych testoch je rýchlejší ako vlajkové lode konkurencie. Podobne to vyzerá aj v nasledujúcom teste, ktorý sa zameral na test reálneho spúšťania aplikácií na iPhone 6, Samsungu Galaxy S5 a HTC One M8. Autori testu spúšťali na všetkých smartfónoch rovnaké aplikácie za sebou, a potom pokračovali druhým kolom, keď otvárali tie isté aplikácie druhýkrát. Zatiaľ čo prvá časť testu ukazuje rýchlosť „studeného štartu“ aplikácií, druhá časť zase prezentuje rýchlosť multitaskingu.

iPhone 6, ktorý je na papieri najslabší, v teste bez väčších problémov víťazí. iPhone zvládol dve kolá spúšťania 30 testovaných aplikácií za 1 minútu 55 sekúnd. Na druhom mieste skončil s taktiež výborným výsledkom HTC One M8. Najhoršie skončil Samsung Galaxy S5, na ktorom to celé trvalo o viac ako minútu dlhšie. Podmienky boli rovnaké – išlo o čisté inštalácie a zariadenia boli na rovnakej wi-fi sieti. Za horší výsledok Galaxy S5 nemôže Android, ale nadstavba TouchWiz od Samsungu, ktorá celý systém spomaľuje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.