Plastc – keď jedna karta vládne všetkým

Nový spôsob platieb, Apple Pay, by mal byť sprístupnený už tento mesiac. To však nebráni konkurencii v tom, aby prinášala svoje alternatívy. Jednou z nich je Plastc. Ide o kartu, ktorú najlepšie vystihuje názov článku – karta, ktorej ambície nie sú o nič menšie, ako nahradiť všetky vaše ostatné karty. To sa týka nielen kreditných a debetných kariet, ale aj rôznych členských, vernostných, darčekových a iných podobných kariet. Spolu na nej môžete mať až 20 rôznych kariet, ktoré je možné spravovať cez iOS aplikáciu Wallet. Súčasťou tejto karty štandardnej veľkosti je dotykový displej eInk, Bluetooth, podpora NFC, RFID, čipov a magnetických prúžkov vrátane podpory PIN. Karta sa nabíja bezdrôtovo indukčnou technológiou a je možné ju odstrániť aj na diaľku. Ak sa od nej príliš vzdialite, sama vás upozorní, že ste ju zabudli.

Ryan Marquis, COO Plastc, vidí budúcnosť spoločnosti optimisticky aj napriek hrozbám ako Apple Pay. Aj on sám bude používať Apple Pay, no potrvá ešte dosť dlho, kým bude podporovaný všade. Dovtedy bude stále ešte množstvo situácií, kde sa bez normálnych kariet jednoducho nezaobídete. Cena karty je stanovená na 155 USD, k dispozícii by mala byť budúce leto. Predobjednávky sú k dispozícii na oficiálnych stránkach.

komentáre
  1. Super,
    tekze ked clovek pojde na 2 dni niekam kde nie je elektrina tak sa mu vybije mobil, hodinky a najnovsie uz aj kreditka… :D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.