Nokia pripravuje nové offline mapy pre iOS

Smartfóny od Nokie sú známe svojou bohatou softvérovou výbavou, v ktorej nechýba ani kvalitná mapová aplikácia. Aplikácia Here od Nokie, ktorá poskytla aj offline mapy, bola pôvodne dostupná aj pre iOS, no neskôr ju Nokia stiahla kvôli nekompatibilite s iOS 7. Zdá sa, že Nokia si svoj postoj rozmyslela, nakoľko teraz je vo finálnom štádiu príprav úplne novej mapovej aplikácie pre iOS, ktorá má priamo konkurovať mapám od Google či Apple. K dispozícii by mala byť do konca roka a svojich fanúšikov by si mala nájsť najmä medzi používateľmi, ktorí nie sú so spomínanými alternatívami spokojní. Nová aplikácia bude poskytovať offline mapy aj vyhľadávanie a bude dostupná úplne zadarmo.

komentáre
  1. Toto leto som v taliansku vyronil zopar slz za staru dobru N9, bol to zly fon, ale ta navigacia od Nokie ma na rozdiel od nepodarku Sygic nesklamala ani raz.

    0
    0
  2. MS kupil iba mobilnu diviziu a moze na isty cas pouzivat znacku Nokia a cast patentov. Nokia networks a Here nadalej patri Nokii a kedze uz nepredavaju vlastne telefony, tak akosi pominul dovod drzat exkluzivitu iba pre WP.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.