Microsoft sprístupnil lacnejšie predplatné Office 365 Personal

Pirátstvo a neustále sa meniace požiadavky zákazníkov priviedli na trh nový model predaja formou predplatného. To sa snaží presadiť aj Microsoft pre svoju sadu kancelárskych aplikácií a služieb, Office 365. Namiesto jednorázovej kúpy softvéru máte dnes k dispozícii už len predplatné služieb v cloude, za ktoré musíte pravidelne platiť. Okrem aplikácií Office tak získate aj doplňujúce služby ako napríklad Skype hovory alebo rozšírený online úložný priestor OneDrive. Niektorí používatelia zmenu privítali, ostatným pravidelné mesačné poplatky prekážajú.

Microsoft sa teraz snaží sprístupniť Office 365 ešte širšiemu spektru zákazníkov. Do ponuky predplatného pridal najlacnejšiu možnosť Office 365 Personal. Tá je k dispozícii za 7 EUR mesačne, prípadne za 69 EUR ročne. Oproti Office 365 Home (10 EUR mesačne) však samozrejme prináša niekoľko obmedzení. Ako už názov napovedá, verzia Personal je určená pre osobné používanie. Podporuje Office na 1 počítač alebo Mac, 1 tablet a 20 GB úložného priestoru OneDrive je k dispozícii taktiež len pre 1 používateľa. Verzia Home podporuje 5 počítačov alebo Macov, 5 tabletov a 20 GB pre piatich používateľov. V ostatných parametroch sú obidve služby rovnaké.

Svoj podiel na predstavení novej formy predplatného má určite aj iPad. Microsoft totiž sprístupnil svoje Office aplikácie pre iPad zadarmo, avšak pre vytváranie dokumentov a ich úpravu je nutné mať predplatné Office 365.

Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach.

komentárov
  1. To akoze je lacnejsie ako 100 dolarov /rocne ? mne sa to zda byt horsie a horsie. Niekto tu nepochopil v com spociva bussines, mozme si predplatit medialny obsah (noviny, casopisy, filmy a pod.), mozme vyuzivat na roznych platformat pozicovne (knih, filmov) ale nikto si nechce prenajimat software, iba ak Microsoft.

    0
    0
  2. To je fakt brutalny rozdiel v cene. Len co je pravda. 7€/licencia a 10€/5 licencii.
    A este na macu je tych programov menej.
    Asi nebudem mat na vyber, ale mi to pride oblb na zakaznika.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.