Microsoft plánuje zadarmo sprístupniť OneNote pre Mac

Microsoft údajne plánuje ešte tento mesiac vydať aplikáciu OneNote pre Mac, a to úplne zadarmo. Táto aplikácia tak už nebude súčasťou platenej kancelárskej sady softvéru Office pre Windows, ale bude k dispozícii pre všetkých, aj na Mac. Zmena ceny sa samozrejme týka aj verzie pre Windows. Cieľom Microsoftu je konkurovať podobne zameraným službám a aplikáciám ako napríklad Evernote. Okrem bezplatnej dostupnosti Microsoft pridáva do OneNote aj nové funkcie. Jednou z nich má byť nástroj „web clipper“, ktorý umožní pridávať jednotlivé časti internetových stránok priamo do OneNote. Vďaka rozšíreniam pre internetové prehliadače bude táto funkcia dostupná okrem Internet Exploreru aj v Chrome a Firefoxe.

OneNote bolo pôvodne dostupné len pre Windows, neskôr aj pre iOS a Android. Mobilné verzie sú dostupné zadarmo, no verzia pre Windows bola spoplatnená. Ešte tento rok bude k dispozícii aj nová verzia Office pre Mac.

komentáre
  1. No to dost urobia skrt cez rozpocet aplikacii Outliner, ktora je v AppStore a stoji nejak $30 a slubuje kompatibilitu s OneNote.

    0
    0
  2. Outline+ je platena, Outline je zdarma, ale znacne okliestena. Ja pouzivam obe appky, OneNote na copy-paste poznamky, vytvaram si kvazi knizky, s desiatkami stran, super produkt fakt pre profi pouzitie… v Outline sa mi paci moznost vkladat obrazky a stylusom do nich dopisat potrebne veci (pre mna genialne v praci), je to taka “hravejsia” appka… a najnovsie uz spolupracuje aj s Smartpen perom Livescribe

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť