Ktorá alternatívna klávesnica pre iOS 8 je najlepšia?

Spolu s iOS 8 prišla dôležitá systémová zmena ušitá na mieru tým, ktorí na svojich iOS zariadeniach často a veľa píšu. Aj vy si už môžete nainštalovať niektorú z alternatívnych klávesníc, ktoré sa postupne objavujú v App Store. Problémom však je, vybrať si tú správnu. Postupom času sa tie najúspešnejšie na Androide vyvíjali dovtedy, až dospeli do štádia, keď je medzi nimi minimum rozdielov. Hneď v niekoľkých alternatívach ako napríklad SwiftKey (zadarmo) či Swype (0,89 EUR) nájdete veľmi podobné možnosti. Text môžete zadávať ťahom prsta, nechýba prediktívna klávesnica, ktorá odhaduje, čo ste chceli napísať (ak ste urobili preklep), a zároveň to, čo chcete písať ďalej. Klávesnice sa zároveň učia vášmu štýlu a niektoré sa dokážu naučiť tie správne slová aj z vašich starých e-mailov či správ.

Dočasným nedostatkom je, že populárne klávesnice ako SwiftKey alebo Swype, ktoré na Androide bez problémov podporujú slovenčinu, ju zatiaľ na iOS 8 nepodporujú. Ďalšie jazyky by mali pribúdať časom. V súčasnosti podporuje slovenčinu na iOS 8 napríklad klávesnica Fleksy (0,89 EUR), MyScript Stack (zadarmo). O rôznych zaujímavých klávesniciach sme už písali aj v minulosti, odkazy nájdete pod článkom. A ak sa vám zadávanie textu ťukaním či ťahaním nepáči, vždy je tu možnosť text diktovať.

Vyskúšali ste už alternatívne klávesnice pre iOS 8? Ktorá vám najviac vyhovuje?

komentárov
  1. Vysvetlí mi niekto ako je možné že klávesnica ktorá na androide podporuje slovenčinu ju v iOS nemá? Nechápem, veď je to len databáza slov nezávislá na platforme. Bez slovenčiny nemá pre mňa význam skúšať akúkoľvek novú klávesnicu. Včera som skúšal cez štandartnú klávesnicu diktovanie v slovenčine a funguje skvele, takže to je tiež alternatíva, škoda že tak nefunguje aj siri.

    0
    0
  2. Skúsil som Fleksy. SK klávesnica je ale len s qwetrz, qwerty sa nedá nastaviť. Vadilo mi aj umiestnenie backspace (aj keď primárne sa slová mažú ťahom doľava). Neprišlo mi to ale o nič lepšie ako default iOS klávesnica so zapnutým auto-correctom.

    0
    0
  3. Štandartná klávesnica je super, krásne mi prepisuje slovenské hovorené slovo :) a Dodo, Siri ide tiež v pohode, to, že tam nie je slovenčina mi nejak nevadí, zatiaľ si s mojou “hatmatilkou” alias španielčinou rozumie perfektne a vždy sa vieme dohodnúť :)

    0
    0
  4. stiahol a vyhodil prachy do vzduchu a zostal pri klasickej
    Neviem co mi to napadlo :)
    Klasicka klavesnica na ipade rychle, prakticke

    Nestahujte zbytocne
    to jepre androjdakov, ktorym sa Apple snazi priblizit! :)
    ale mate aspon tu moznost :(

    0
    0
  5. ziadna iOS klavesnica nie je dobra. Akosi este nikto na iOS neobjavil – pri tom vysokom rozliseni, ze je dost trapne, ak pri pisani malych pismen vidim na virtualnej klavesnici stale len a len velke PISMENA?

    0
    0
  6. tie alternativne klavesnice su obmedzene len na pisanie textu.. ak chcete zadat heslo aj tak sa prepne na standardnu z bezpecnostnych dovodov.. preto je standardna aj tak najlepsia.. ak chcete pouzivat alternativnu free klavesnicu, navyse sa vyhnete aj dodatocnemu data miningu zo strany vyvojara..

    0
    0
  7. Osobne používam na Android-e Swifkey a nemôžem si ju vynachváliť. Oproti základnej klávesnici v iOS je to nebo a zem.. Pokiaľ bude podporovať synchronizáciu slovníkov aj medzi iOS a Androidom (teraz podporuje iba medzi Android zariadeniami) tak si myslím že jednoznačne najlepšia klávesnica na trhu..

    0
    0
  8. SwiftKey je celkom vpohode, sedi k tmavemu iPadu ak je v čiernej téme, ale škoda, že sa nedá rozložit na strany, obzvlášt pri landacape

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť