Konkurencia Beats pracuje na slúchadlách s fitness senzormi

Úspech luxusných dizajnových slúchadiel Beats založených producentom a rapperom Dr. Dre rýchlo prilákal aj množstvo konkurencie, ktorá chcela tiež využiť tento boom. Jedným z konkurentov je aj SMS Audio, ktorého spoluzakladateľom je 50 Cent. SMS Audio teraz odhalili spoluprácu s Intelom, ktorej výsledkom budú biometrické slúchadlá. Slúchadlá budú niesť názov BioSport In-Ear a ich súčasťou budú pokročilé fitness senzory. Budú neustále zapnuté bez potreby batérií, stačí ak budete mať nabitý smartfón. Doňho budú cez pripojený 3,5 mm audio jack odosielané dáta z infračerveného senzora a akcelerometra.

Informácie o vašom pohybe poslúžia aj pri výbere tej správnej hudby na udržanie cieľového srdcového tepu. Umiestnenie senzorov do slúchadiel je tým najlogickejším riešením nakoľko slúchadlá sú už bežnou výbavou väčšiny športovcov pri ich tréningoch a nepotrebujú tak žiadne ďalšie náramky či pásy, ktoré je potrebné nabíjať. Dostupnosť a ceny by mali byť oznámené čoskoro.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.