Bose zažalovalo Beats za zneužitie patentov na rušenie okolitého hluku v slúchadlách

Bose, luxusný výrobca slúchadiel a audio techniky, sa podľa všetkého rozhodol využiť súčasnú popularitu a úspech značky Beats, ktorá prechádza pod krídla Apple. Práve teraz totiž zažaloval Beats za porušenie piatich jeho patentov. Tie sa týkajú technológie na rušenie okolitého hluku, ktoré mali Beats zneužiť v modeloch slúchadiel Beats Studio a Studio Wireless. Bose v žalobe odkazuje na 50 rokov výskumu, do ktorého investoval nemalé prostriedky, pričom výsledkom má byť technika rušiaca okolitý hluk v slúchadlách QuietComfort. Bose v žalobe žiada zastavenie výroby produktov zneužívajúcich ich patenty a taktiež náhradu škôd vzniknutých z neoprávneného použitia spomínanej technológie. Okrem toho by taktiež radi dosiahli zákaz predaja Beats Studio a Studio Wireless. Tento spor sa už vzhľadom na prebiehajúcu akvizíciu stane problémom Apple.

Využívajú Beats Studio rovnakú technológiu na rušenie okolitého hluku ako slúchadlá Bose QuietComfort? Zdroj: Dropskip

komentáre
  1. robia to spravne, Apple je firma, ktora je znama svojimi nekonecnymi zalobami na kazdeho a za vsetko, co zasiali, to teraz znu…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.