BlackBerry sa vysmieva problémom s nevyžiadanými správami odosielanými cez iMessage

BlackBerry rýchlo využilo príležitosť a zareagovalo na správu o tom, že iMessage, sieť pre bezplatné odosielanie správ medzi Apple zariadeniami, je obľúbeným terčom pre spam, teda nevyžiadané správy. V tejto súvislosti na oficiálnom blogu vyzdvihuje svoju vlastnú alternatívu, BlackBerry Messenger. Na rozdiel od iMessage, kde vás ľudia môžu kontaktovať cez telefónne číslo alebo Apple ID, BlackBerry Messenger vyžaduje, aby ste mali druhého používateľa pridaného medzi kontakty, inak vám nebude môcť odosielať správy. Druhá strana vám môže poslať pozvánku, aby ste si ju pridali medzi kontakty, avšak bez schválenia vám správu nepošle. Samozrejme, ďalšou výhodou BlackBerry Messenger je dostupnosť pre všetky mobilné platformy dneška, zatiaľ čo iMessage nájdete len na Apple produktoch.

Stretli ste sa so spamom, teda nevyžiadanými správami, cez iMessage aj u nás? Používate radšej BlackBerry Messenger alebo inú z populárnych alternatív?

komentárov
  1. Neviem teda ako je to v USA, ale mne žiadna spam správa ešte neprišla. A neviem ani ako to tam majú oni. Ja som posielal správu napríklad kolegovi, ktorý má tiez ajfón :) (ale nemal som ho ešte v kontaktoch) a odoslala sa mu ako klasická SMS a až keď som si ho pridal do zoznamu kontaktov, tak sa spustilo overovanie čísla a dala sa poslať správa ako iMessage. Takže trocha nechápem. Či mám ja zly ajfón, alebo amíci.

    0
    0
  2. Ale najvacsiu nevyhodu BBM nepovedali. Na kazdom zariadeni, na ktorom chcete pouzivat BBM, potrebujete mat ine konto. Teda ak chcete poslat msg z ipadu, tak neviete pouzit konto, ktore mate prihlasene v iphone. V mojom pripade sa prihlasim jednym AppleID kontom na 5 apple zariadeni…ak by som chcel pouzivat BBM…musel by som registrovat 5 BB IDs, pridavat na 5tich zariadeniach rovnake kontakty a ak vam kontakt chce napisat, musi z krystalovej gule vycitat ktore zariadenie akurat mate v rukach alebo poslat na vsetkych 5 kont spravu. :) Takze ja ako pouzivatel aj apple zariadeni aj blackberry zariadenia sa priklanam k imessages ako ku BBM. :)

    0
    0
  3. Rovnako ziadna skusenost so spamom.
    Inac som ale vcera zaspominal a pozrel sa na predstavenie iP4 z roku 2010. Kde steve jobs ukazuje podiel zariadeni na trhu v USA. No co drahy RIM, kde su tie casy s 35% ? :DDD

    0
    0
  4. iMessage je asi jedina vec od Apple, ktora je uplne naprd…Odosielani mi casto zlyha, spravy sa odosielaju dlho, naprd synchronizacia s Macom, pri slabsom signaly mozem zabudnut ze nieco odoslem…
    Pouzivam Telegram Messenger, ktory je tiez na vsetky platformy
    aj na Macy a windowsi. Je super rychly, bezproblemovy, aj pri slabom signale.
    Vyborna alternativa k iMessage, kedze Whatsapp nema podporu
    desktopu…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.