Bezplatný album U2, Songs of Innocence, zaznamenal vyše dva milióny stiahnutí

Apple si na záver predstavovania iPhonu 6 a iWatch pripravil svojské prekvapenie. Po živom vystúpení špeciálneho hosťa, kapely U2, oznámili Tim Cook a Bono sprístupnenie nového albumu U2, Songs of Innocence, zadarmo pre všetkých iTunes používateľov úplne zadarmo. Nakoľko nie všetci zákazníci Apple sú aj fanúšikmi U2, niektorých si týmto krokom Apple pohneval. Ak navyše máte nastavené automatické sťahovanie zakúpených položiek, album sa vám stiahol automaticky. Možno aj to dopomohlo k tomu, aby U2 s týmto albumom zaznamenali za tri dni po sprístupnení vyše 2 milióny stiahnutí.

iTunes účet má v súčasnosti vyše 500 miliónov používateľov, a v priebehu niekoľkých minút tak dokázal Apple sprístupniť album 7 % populácie. Apple údajne do tejto kampane zainvestoval približne 100 miliónov USD. Bezplatný album sprístupnený exkluzívne iTunes používateľom je údajne len začiatkom dlhodobej spolupráce U2 a Apple, ktorá má priniesť ďalšie inovácie v oblasti hudby. Svoj podiel na tom nepochybne má aj Jimmy Iovine, spoluzakladateľ Beats, ktorý sa stal členom tímu Apple po akvizícii Beats Applom.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.