BBC prinesie dokument o podmienkach u výrobných partnerov Apple

Apple je najhodnotnejšou spoločnosťou na svete a vyrába produkty, ktoré chce takmer každý. V akých podmienkach však pracujú ľudia, ktorí tieto produkty vyrábajú? Práve túto otázku si položili reportéri z BBC, ktorí šli podmienky zamestnancov výrobných partnerov Apple overiť na vlastnej koži v utajení. Konkrétne šli do výrobnej továrne v Číne a do bane v Indonézii, pričom o týchto baniach je známe, že patria k najnebezpečnejším na svete. Apple už viackrát čelil kritike za podmienky u jeho výrobných partnerov, na čo reagoval rôznymi zlepšeniami v tejto oblasti. Napriek tomu sú však pracovné podmienky ľudí vyrábajúcich produkty s logom odhrýznutého jabĺčka diametrálne odlišné od pracovných podmienok v krajinách ľudí, ktorí si ich najčastejšie kupujú. Čo zistili reportéri BBC v utajení sa dozvieme už vo štvrtok, keď bude dokument Apple’s Broken Promises odvysielaný.

komentáre
  1. 1. Toto nie je problém len pri pohľade na spoločnosť Apple.
    2. Ako vždy hovorím. Spoločnosti nie sú štáty! Nemajú štátnu moc! Toto je vecou štátu, štát to má riešiť. Za to, že napr. v takej Číne sú im takéto veci ukradnuté spoločnosť nemôže.

    0
    0
  2. Akoze spolocnost za to nemoze? Ved spolocnost je ta, ktora ma zlepsovat podmienky na svojich pracoviskach a tak investovat do pracovnej sily. Hadam nechces povedat, ze stat by mal investovat peniaze do sukromnych spolocnosti vo forme zlepsovanie ich pracovneho prostredia? Navyse, regulacia v takychto krajinach nie je mozna.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.