Apple vydal druhú betaverziu OS X Yosemite a iOS 8 pre vývojárov

Dva týždne po WWDC 2014, kde Apple vydal prvé betaverzie OS X Yosemite a iOS 8 pre vývojárov, majú teraz vývojári k dispozícii už druhú testovaciu verziu týchto systémov. V prípade OS X Yosemite sa do druhej betaverzie vracia Photo Booth, Time Machine bolo redizajnované, Screen Sharing verzie 6 teraz umožňuje blokovať prichádzajúce žiadosti o zdieľanie obrazovky a Settings dostali novú ikonku. Okrem týchto viditeľnejších zmien prináša betaverzia postupné zlepšovanie stability, výkonu a kompatibility.

iOS Beta 2 prináša predinštalovanú aplikáciu Podcasts, ktorú už nie je možné odstrániť. Safari teraz blokuje reklamy, ktoré vás chcú automaticky presmerovať na App Store – bez vašej interakcie už to nebude možné. V Safari taktiež pribudlo gesto, ktoré vás dostane na prehľad všetkých záložiek. Nová QuickType klávesnica od Apple prichádza aj na iPady, s výnimkou iPadu 2. Po otvorení aplikácie Photos sa vám automaticky zobrazí výzva na spustenie služby iCloud Photos. Menšie dizajnové zmeny sa dotkli aplikácie Messages, kde sa zmenila farba ikoniek fotoaparátu a mikrofónu z modrej na sivú.

Obidva nové systémy by mali byť pre verejnosť zadarmo dostupné už túto jeseň.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.