Apple údajne predstaví novú softvérovú platformu pre inteligentnú domácnosť

The Financial Times priniesli prekvapivú správu, podľa ktorej Apple plánuje na WWDC 2014 predstaviť novú softvérovú platformu určenú pre inteligentné domácnosti. To znamená, že prostredníctvom nej budete môcť na iPhone ovládať základné prvky vašej domácnosti ako napríklad svetlá či bezpečnostný systém. Iniciatíva by sa mala podobať programu Made for iPhone, ktorým sú dnes označení partneri Applu vyrábajúci oficiálne podporované príslušenstvo pre iOS zariadenia ako napríklad slúchadlá či docky. Program „Made for iHome“ by teda zaručoval plnohodnotnú oficiálnu kompatibilitu prvkov inteligentných domácností a iOS 8. Jednou z výhod platformy od Apple by mal byť veľký dôraz na ochranu súkromia a údajov používateľov.

iOS 8 možno prinesie platformu, s ktorou budete môcť kontrolovať celú domácnosť. Zdroj: Mac a Montreal

komentárov
  1. Nič nové pod slnkom. Kopec inteligentnej elektroinštálácia má dnes podporu iOS. Tejto téme som sa venoval v mojej bakalárke.

    0
    0
  2. keď mi potiahnú mobil, už sa v živote domov nedostanem? Čo je ešte horšie, nebudem si môcť zapnúť teku a pozrieť si večerné správy a rozprávky …

    0
    0
  3. @Gen – Taktiež by som poprosil o odkaz na tvoju prácu. Chcem si o tom niečo prečítať a nechce sa mi hľadať na milión stránkach… Dík.

    0
    0
  4. mna by zaujimalo ci bude k tomu aj nejaky stykac ovladany cez ip a domacu WIFI a dokazem si trebarz otvorit branu skor ako som v dosahu toho bezneho ovladaca .. podla mna ten spinaci ovladaci prvok je klucova cast … jablko ignoruje infra red co sa mi zda na skodu … mozno je to cielene a dockame sa kompletnej vybavy bez pouzitia pomerne zastaralej technologie ?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.