Apple spustil program výmeny európskych napájacích adaptérov pre iPhone

Apple spustil ďalší program výmeny potenciálne chybných výrobkov. Tentokrát ide o 5 W európsky USB napájací adaptér, ktorý sa dodával k iPhonu 3GS, iPhonu 4 a iPhonu 4s, predávaných od októbra 2009 do septembra 2012. Problém sa týka aj adaptérov predávaných samostatne. Apple totiž zistil, že tieto adaptéry sa v ojedinelých prípadoch môžu prehrievať a predstavovať bezpečnostné riziko. To, či máte chybný adaptér, zistíte jednoducho. Ako vidíte na obrázku nižšie, chybný adaptér má označenie „Model A1300“ a hrubé písmená „CE“. Upravený adaptér je už „Model A1400“ a písmená „CE“ sú na ňom vytlačené so sivým obrysom. Druhý spomínaný adaptér nie je potrebné vymieňať.

Chybné adaptéry budú u autorizovaných poskytovateľov servisných služieb Apple bezplatne vymenené za nové. Od 18. júna budú do programu zapojení aj mobilní operátori. Pri výmene je potrebné overiť aj sériové číslo iPhonu, treba ho preto mať so sebou. Podrobnosti nájdete na oficiálnych stránkach.

komentárov
  1. Otázočka, čo ak mám práve samostatne kúpený adaptér? A dá sa vymeniť aj v APR, či iba v tých predajniach v BA?

    0
    0
  2. Niekde som cital diskusiu, kde sa prave rozoberalo toto a ze niekto siel do APR a tam mu povedali, ze oni s tym nic nemaju…jedine, ze by si ho mal este v zaruke, to by podla mna nemali na vyber

    0
    0
  3. Podla mna bude treba ist bud do Swiis-u (kto byva BA a okolie),alebo po 18.06.2014 u svojho operatora. Na stranke Apple je uvedeny iba Orange a Telekom, takze v O2 pravdepodobe nepochodime.

    0
    0
  4. Ak by ste čítali viac a nejednali zbrklo, dozvedeli by ste sa, že APR s tým nič nemajú. Apple na svojej stránke priamo zverejnil miesta, kde sa táto výmena dá riešiť V BRATISLAVE.

    0
    0
  5. Adaptér sa dodával minimálne aj k iPhone 5. Mám ho tu pred sebou a som si istý že prišiel s mojím iPhone-om :)

    0
    0
  6. Martin:

    Ja som mal k iPhonu 5 už novší model a to som ho objednal v Čechách na druhý deň od vydania, takže prišiel mesiac po vydaní :)

    0
    0
  7. No tak som to skúsil vymeniť v Telekome a povedali mi že to oni nerobia. Istyle v Bratislave to isté. Orange to musí poslať do servisu a to len na nabíjačky kúpené u nich. Takže servis na slovenský spôsob.

    0
    0
  8. Telekom to nerobi (absolutna neochota), Orange to chce riesit reklamacnym protokolom a len na zariadenia kupene u nich, s platnym (!!!) zarucnym listom a po predlozeni OP (pokial nesplnas tieto podmienky, drzo ta zrusia). V O2 aspon slubili ze sa opytaju a ozvu sa (mozno). Som absolutne sklamany pristupom operatorov, skusim SWISS. Pisal som aj do Apple, ze ako to vlastne je s tym programom vymeny, ked operatori na to kaslu a vykladaju si to po svojom. Zial, na SK to takto funguje, v USA by sa mi to vymenili obratom a este sa aj ospravedlnili za komplikacie. Vivat Slovakia – The Banana Republic.

    0
    0
  9. Suhlasim z Banana Republik, toru opisuju banani Mark a meh, v republike ktora je tvrena bananmi ako oni sa tazko urodi nieco ine ako banany. Precitajte si zmluvy ktore s vami operator uzavrel. Chciet po operatorovi aby Vam vymenil apple adapter pri tychto zmluvach moze chcet lenky poriadny banan na slovensku.

    0
    0
  10. Chcel by som sa podelit o skusenost s vymenou. V mojom pripade som zasiel do Orange kedze tu som kupoval telefon. Za 7 pracovnych dni som dostal SMS zo spravou, ze ma na predajni caka nova nabyjacka. Odhliadnuc od cakania prebehla vymena uplne bez problemov za co Orangu dakujem. Novy kus je uz model A1400.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.