Apple Special Event 2014 #4: Apple Watch – Fitness, kompatibilita, nabíjanie a cena

Veľmi dôležitou záležitosťou pre každého z nás je náš zdravotný stav. Rovnako dôležitý je aj pre Apple, ktorý preto integroval množstvo zdravotných a fitness funkcií aj do Apple Watch. Tie vám pomôžu viesť zdravší a aktívnejší život. Zdravotná aplikácia sa bude snažiť dosiahnuť, aby ste boli aktívnejší, napríklad vďaka tomu, že budete menej sedieť. Apple Watch vás budú motivovať aj k minimálne pol hodine pohybu denne a k cvičeniu. Všetky tieto ciele budete sledovať v dedikovaných aplikáciách, kde uvidíte váš progres na prehľadnom kruhu. Samozrejmosťou je prepojenie s iPhonom, kde môžete sledovať históriu a vývoj vášho pohybu. Možnosti Apple Watch sú nekonečné.

Kompatibilita s iPhonmi a Apple Pay

Apple Watch samozrejme potrebujú iPhone, aby fungovali. Priamo na nich si môžete napríklad prečítať e-mail, odpovedať naňho môžete vďaka Handouts na iPhone bez akýchkoľvek krokov navyše. Okrem iPhonov 6 a 6 Plus budú podporované aj staršie iPhony – potrebujete minimálne iPhone 5.

Apple Watch

Apple Watch budú podporovať aj Apple Pay, o ktorom ste sa mohli dočítať už skôr, a tak pri platbách nebudete musieť vyťahovať telefón z vrecka, stačí priložiť Apple Watch k bezkontaktnému terminálu.

Apple Watch

Nabíjanie

Apple na svojich Apple Watch po prvý raz prináša bezdrôtové nabíjanie, ktoré je však skôr podobné adaptérom MagSafe, ktoré poznáme z MacBookov. Ide o indukčné nabíjanie s magnetickým adaptérom, ktorý „priskočí“ na Apple Watch.

Apple Watch

Zdroj: The Verge

Apple však nanešťastie nešpecifikoval výdrž batérie, a tak je otázne, ako často si tieto hodinky budeme musieť dávať dole z ruky a využívať bezdrôtové nabíjanie.

Dostupnosť a cena

Apple Watch budú k dispozícii v rôznych edíciách, veľkostiach a prevedeniach, o ktorých ste sa mohli dočítať v našom prvom článku. Apple sa však počas dnešného podujatia nevenoval z hľadiska ceny jednotlivým edíciám, zverejnil len základnú cenu, ktorá má blízko k špekuláciám – 349 USD.

Apple Watch

Správne predpovedaná bola aj dostupnosť – bližšie nešpecifikovaný termín „začiatkom roka 2015“.

komentárov
  1. Je to len velmi drahe rozsirenie novsich iPhonov. Nic revolucne. A pokial budu kazdy rok nove, ako je to s iPhonom, tak uz o par rokov budu onicom, tak ako su uz dnes napr. iPhony 3G a starsie. Takze svajciarski vyrobcovia hodiniek sa urcite o pracu bat nemusia. Stale viac sa mi pozdavaju Pebble, ktore idu aj pod androidom.

    0
    0
  2. Gen a Peťo.
    Každý má právo na názor ale zásadne s Vami súhlasiť nemôžem. Už vôbec nie s Peťom. čo znamená dnes rok v elektrotechnike? nič to ako kedysi 10 rokov. Porovnávať niečo s Iphone 3? Poznám ľudí ktorý ho ešte dnes používajú a sú bez závad. Vieš prečo? lebo sú kvalitné. Appple je kvalita a to môžem po niekoľko ročnej praci s touto technikou potvrdiť. Netvrdím, že samsung a iné značky nie sú dobré to by som si netrúfol lebo ich nepoužívam to znamená nepoznám. Za apple dam ruku do ohňa. možno žiadna revolúcia z tvojho pohľadu no z mojho prvý dojem – super, páčia sa mi aj na pohľad aj funkčnosť. Jednému verím budú spoľahlivé. Jaosobne sa teším aj s manželkou. Mám vystarané darček ja aj ona na narodeniny a vôbec mi nevadí, že už o “prekvapení viem pol roka dopredu.

    0
    0
  3. dusan. Jasne, kazdemu sa paci nieco ine. Iphone 3G je OK, sam som ho mal 3 roky. Ale casom som si nemohol nainstalovat novsi iOS ani novsie aplikacie, kedze Apple vzdy podporuje len max. nejake posledne 3 generacie iPhonov, aj to tie 2 roky stare uz len obmedzene. Pri telefone to mozno az tak nevadi, ale pri 350e hodinkach by ma to mrzelo. Spociatku sa mi tiez pozdavali (vyzeraju samozrejme super), ale uvedomil som si, ze ich funkcie vyuzijem aj tak maximalne na 10 percent. Pebble mozno nevyzeraju az tak dobre, ale maju vsetko co vyuzijem, vydrzia 5-7 dni na jedno nabitie a ukazuju cas stale, nie len po stlaceni gombika, co je vlastne zakladna funkcia hodiniek. A stoja len tretinu AW. Osobne mi Apple Watch pripomina len nieco, co ma udrzat vysoky predaj iPhonov.

    0
    0
  4. @dusan Sz.
    Nebudem spochybňovať kvalitu produktov Apple, ale prosím Ťa, čo také plánuješ s tými hodinkami robiť ? Merať, či si prešiel počas dňa 1500 krokov ? Alebo koľko kalórii si počas chôdze spálil ? Možno zaujímavé, ak si na druhej strane dokážes zaznamenávať aj príjem kalórii.
    Dizajnovo je to pekné, ale bez telefónu to neurobí skoro nič ( naviac je to proprietárne riešenie a bez iPhone to nefunguje ). Takže aj tak so sebou budeš nosiť telefón. Tak načo to mať na ruke ?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.