Apple skúša nové spôsoby využitia solárnych technológií v mobilných zariadeniach

Apple sa stále snaží objavovať nové možnosti využitia solárnych článkov v mobilných zariadeniach. Najnovší publikovaný patent, o ktorý požiadal Apple koncom roka 2012, odhaľuje spôsob, akým by sa solárne články dali využiť aj ako svetelné senzory. Tie slúžia v iOS zariadeniach na to, aby automaticky prispôsobili podsvietenie displeja aktuálnym svetelným podmienkam, v ktorých zariadenie používate. Výhodou ich integrácie priamo do displejov je, že by iOS zariadenia mohli mať menšie okraje. V súčasnosti je totiž svetelný senzor integrovaný v okrajoch. Každý komponent, ktorý sa z okrajov posunie inde, umožní použitie väčšieho displeja.

Apple skúša rôzne metódy, ako v mobilných zariadeniach využiť solárne články. Zdroj: Patently Apple

Ďalšou výhodou tohto riešenia je, že ak by solárne články práve neslúžili ako svetelné senzory, mohli by nabíjať batériu. Vzhľadom na ich veľkosť by bol príjem energie relatívne malý, no stále lepšie ako nič. Solárna technológia zaujíma Apple už dlhšie, no doposiaľ ju vo svojich zariadeniach nevyužil.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.