Withings Body Scale – sledujte si hmotnosť na smartphone, WiFi váha

PR | recenzia produktu nezávislého blogera Branislava Ráca | V týchto dňoch som od spoločnosti m:zone dostal na testovanie celkom zaujímavé zariadenie. Nazýva sa Withings Body Scale a jedná sa o celkom zaujímavú váhu. Poviete si, čím už len preboha môže byť váha zaujímavá. Avšak spoločnosť Withings dokázala zmeniť pohľad aj na takú obyčajnú vec akou je váha. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to čo je na tejto váhe iné.

Dizajn

Váha Withings Body Scale zaujme už na prvý pohľad svojim elegantným dizajnom. Ja som mal na testovanie variantu v čiernom prevedení. Vrchnú časť váhy pokrýva elegantná čierna plocha prekrytá sklom, no a samozrejme nechýba ani informačný displej zobrazujúci nie len vašu váhu, ale napríklad aj BMI.

Na spodnej strane toho nájdeme oveľa viac. Jednak je tu vypínač samotnej váhy, miesto pre batérie a pripojenie USB kábla a prepínač jednotiek, ktorým váhu prepínate medzi Kilogramami a Librami. A prečo je vlastne váha smart ?*WiFi a konto na webe*

Tak tak, verte či nie ale váha Withings Body Scale má v sebe zabudovaný WiFi vysielač. Ten pri prvotnej inštalácii napojíte pomocou USB kábla a špeciálneho softvéru na váš domáci router. Na webe spoločnosti Withings si následne vytvoríte účet, kde vyplníte potrebné údaje, ako je výška, dátum narodenia a vaša počiatočná váha.

Následne sa váš účet spárujete s vašou váhou Withings. Pri každom ďalšom vážení vás váha podľa vyplnených údajov automaticky rozpozná, odváži, vypočíta vaše BMI a dáta zašle na váš Withings účet.

Poviete si super paráda aspoň si nemusím pamätať koľko som vážil napríklad pred týždňom a keď sa ma lekár opýta, viem mu dať veľmi presné údaje. Ale čo keď je nás doma viac a chceme váhu používať celá rodina? Aj na toto vo Withings mysleli.

Na jeden účet je totiž možné pripojiť viacero užívateľov. A nemusíte sa báť, že by váha poplietla údaje. Váha Withings Body Scale je totiž schopná rozpoznať, kto sa na ňu práve postavil, a údaje priradiť k správnemu užívateľovi.

Ak sa na ňu postavíte vy, zdetekuje vás a priradí vaše údaje k správnemu užívateľovi konta Withings. Ak sa na váhu postaví povedzme vaša mama či ratolesť, váha znova správne určí toho kto na nej stojí, a priradí údaje k správnemu užívateľovi konta Withings. Konto je samozrejme multiužívateľske a tak netreba pre každého člena rodiny vytvárať zvlášť účet.

Aplikácie a web rozhranie

Teraz vás možno napadla otázka, aké sú možnosti kontroly údajov. Prípadne čo s nimi ďalej. Okrem už spomínaného konta na webe, tu máme hneď niekoľko možností, ako si údaje kedykoľvek skontrolovať. Spoločnosť Withings pripravila pre zariadenie Withings Body Scale prepracované aplikácie pre iPhone, iPad, či pre Android telefóny kde sa vaše dáta zobrazujú formou veľmi prehľadných grafov a tak máte vaše údaje o váhe vždy po ruke.

Ďalej je tu možnosť zdieľania údajov či už na rôznych spolupracujúcich službách určených pre fitness alebo lekárov, alebo pre väčšiu motiváciu na sociálnych sieťach, kde vám môžu aj vaši priatelia poradiť, čo s vašou váhou robiť ak je príliš vysoká.

Záver

Čo dodať na záver? Withings Body scale je skutočne jedinečné zariadenie. Tu spoločnosť Withings dokázala, že aj s tak obyčajnej veci ako je váha, sa dá spraviť celkom zaujímavé zariadenie.

Vďaka prepracovanému webovému rozhraniu a aplikáciám máte vždy prehľad o tom ako sa vaša hmotnosť vyvíja postupom času a presný prehľad získa aj váš lekár či fitness tréner. Ak teda máte radi takéto smart zariadenia, určite sa vám bude páčiť aj váha Withings Body Scale.

Váha sa dodáva v dvoch farebných prevedeniach čiernej a bielej. Pre objednanie priamo z našich stránok stačí len kliknúť BodyScale Black či BodyScale White, alebo sa zastavte v našich prémiových predajniach m:zone v Žiline (Aupark) a Bratislave (Aupark, Eurovea).

Autor recenzie: Branislav Rác, www.branorac.sk

komentárov
  1. Kedze som zacal mat problemy s tlakom a mam zhodit asi 10 kg hladal som riesenie co ma nebude zatazovat natolko..

    Mam oba uz asi 3 mesiace doma. S vahou a wifi som chvilku bojoval ale uz to funguje bez problemov. Da sa prepinat uzivatel vahy aj tlakomeru. Vahy automaticky zisti kto sa vazi. ( samozrejme ak vasa partnerka nema vahu ako vy moze byt problem.) zaklad je ze na obrazovke ipadu aj ipnohe vidite vas ubytok narast vahy alebo v kombinacii s tlakomerom na tej istej obrazovke vidite aj tlak verzus vaha. Vaha meria aj BMI a podiel svalov a tuku. Ale je to len metoda meranim odporu cez elektrody zabudovane vo vahe. Takze je otazne ako presne udaje su. Ale nejaky obraz vam to da.

    Co sa tyka softu v ipade a iphoneviete vysledky tlaku a zrejme aj vahy postat mailom. Ja som to potom spracoval este v exeli a vytlacil lekarke graf aj s udajmi pozerala ci som bol na specializovanom vysetreni ze mam take super vystupy ;o)
    Nie ken som zaplatil cez 200 eur som si povedal. Ale zakladna vyhoda pre lenivych zapisovat vahu tlak je ze udaje sa aktualizuju vasimi novymi udajmi a zapisuju sa automaticky do vasich zariadeni.
    Na zaciatku musite ale vytvorit na nete konta ale nic komplikovane to nie je. Tak ak mate 200+ eur navyse a hlavne chcete a musite si kontrolovat vahu kazdy den a tak aj tlak su to fajn pomocnici. K baterkam sa vyjadrit zatial neviem kedze ich mam 3 mesiace len. Zatial tam mam povodne baterky.

    Tak domerania a vazenia priatelia

    0
    0
  2. Skor by ma zaujimalo ci ste niekde nevideli naramok co by sledoval telesnu teplotu zaznamenal pripadne spustil alarm ak by prekrocila nejaku hodnotu ..

    0
    0
  3. považujem sa za málo cenovo senzitívneho človeka ale keď si uvedomím že som kúpil bráškovi na vianoce váhu ktorá meria všetky uvedené parametre (samozrejme bez wifi a toho softu) za 19,99e tak mi ostatných 160e navyše za wifi pripojenie príde extrémne predražené… :-(

    škoda… hovorím že za kilečko by som to bral…

    0
    0
  4. Sam si vystacim s obycajnou digi vahou a appkou kaloricke tabulky, nie som az tak lenivy znacit si svoju hmotnost tam, navyse mam pod kontrolou aj svoj denny energeticky prijem aj vydaj…Moje schudnute kila sa uz 4 mesiace nepohli hore…
    Toto je sice pekne, ale pre mna zbytocnost…

    0
    0
  5. za tie peniaze ha-ha-ha :D do 1/2 roka to bude stat menej ako 50 €, bude to mat 150 internetovych obchodov a z toho kazdy druhy urobi na to zlavovy kupon.. dalsia sprostost typu smoothie maker, rezace na zeleninu atd atd..cisty TV SHOP mi to pride..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť